Home
Scannen : Home > Onderhoud
De scanner schoonmaken

Om de scanner in topvorm te houden moet u hem regelmatig schoonmaken volgens de onderstaande instructies.

Trek de stekker van de scanner uit het stopcontact.

Verwijder al het papier uit de papiertoevoer.

Veeg al het stof met een zachte borstel uit de papiertoevoer.

Als de papiertoevoer van buiten of binnen vies is, maakt u dit onderdeel schoon met een zachte, schone doek met water met een mild schoonmaakmiddel. Voorkom dat er water in het apparaat komt en houd het deksel en de scannereenheid gesloten.

Als de glasplaat vies is, veegt u deze schoon met een zachte, droge doek. Als de glasplaat besmeurd is met vetplekken of een andere hardnekkige substantie, veegt u de plaat schoon met een doek met daarop een klein beetje glasreiniger. Verwijder al het overtollige vocht.

    Zorg ervoor dat de glasplaat niet stoffig wordt. Stofdeeltjes kunnen spikkeltjes veroorzaken op de gescande afbeelding.

Als de binnenzijde van de scanner vies is door inkt, maakt u het in de illustratie aangegeven deel schoon met een vochtige doek. Als er inkt in de scanner is gelekt, maakt u het in de illustratie aangegeven deel schoon met een zachte, schone doek.


Waarschuwing

Raak de tandwielen of rollen in de scanner niet aan.


Let op:
  • Let erop dat u nooit te hard op de glasplaat drukt.

  • Voorkom krassen en beschadigingen op het glas en gebruik bij het schoonmaken geen harde, schurende borstels. Een beschadigde glasplaat resulteert in een mindere scankwaliteit.

  • Breng geen vet aan op de metalen onderdelen onder de printkop.

  • Maak de scanner nooit schoon met alcohol of thinner. Deze chemicaliën kunnen zowel het binnenwerk als de behuizing van het apparaat beschadigen.

  • Houd water uit de buurt van het afdruk- en scanmechanisme en de elektronische componenten.

  • Spuit geen smeermiddelen in het binnenwerk van de scanner. Een verkeerde soort olie kan het mechanisme beschadigen. Als smeren noodzakelijk is, moet u contact opnemen met uw leverancier of een deskundig onderhoudsmonteur.