De printkop reinigen

Het hulpprogramma Printkop reinigen gebruiken voor Windows
Het hulpprogramma Printkop reinigen gebruiken voor Mac OS X
Printerknoppen gebruiken

Als uw afdrukken opeens vager worden of als er puntjes ontbreken, kunt u proberen het probleem op te lossen door de printkop te reinigen, zodat de inkt weer op de juiste wijze door de spuitkanaaltjes wordt toegevoerd.

U kunt de printkop reinigen vanaf uw computer met het hulpprogramma Printkop reinigen of rechtstreeks vanaf de printer met de knoppen op het bedieningspaneel.

Opmerking:
  • Reinig de printkop alleen als de afdrukkwaliteit afneemt, bijvoorbeeld als de afdrukken wazig worden of als de kleuren niet kloppen of ontbreken.

• Gebruik eerst het hulpprogramma Spuitkanaaltjes controleren om te controleren of de printkop inderdaad moet worden schoongemaakt. Hierdoor bespaart u inkt.

• Wanneer de inkt bijna op is kan de printkop mogelijk niet worden gereinigd. Wanneer de inkt op is, kunt u de printkop niet reinigen.

Het hulpprogramma Printkop reinigen gebruiken voor Windows

Om de printkop te reinigen met het hulpprogramma Printkop reinigen gaat u als volgt te werk.

Controleer of de printer is ingeschakeld.

Controleer of er geen foutlampjes knipperen of branden.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4-formaat bevat.

Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram op de taakbalk en selecteer Printkop reinigen.

Als het printerpictogram niet wordt weergegeven, leest u in het gedeelte hierna hoe u het pictogram kunt toevoegen.

Volg de instructies op het scherm.

Het aan-uitlampje  knippert terwijl de printer de reinigingsprocedure uitvoert.

Let op:

Zet de printer nooit uit terwijl het aan-uitlampje  knippert. Dit kan de printer beschadigen.

Opmerking:
  • Als de afdrukkwaliteit niet is verbeterd nadat u deze procedure ongeveer viermaal hebt herhaald, zet dan de printer uit en wacht ten minste zes uur. Daarna controleert u opnieuw de spuitkanaaltjes en herhaalt u indien nodig het reinigen van de printkop.

• Neem contact op met uw leverancier als de afdrukkwaliteit nog steeds niet goed is nadat u de cartridges hebt vervangen.

• Om een goede afdrukkwaliteit te behouden raden we u aan om regelmatig een paar pagina's af te drukken.

Het hulpprogramma Printkop reinigen gebruiken voor Mac OS X

Om de printkop te reinigen met het hulpprogramma Printkop reinigen gaat u als volgt te werk.

Controleer of de printer is ingeschakeld.

Controleer of er geen foutlampjes knipperen of branden.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4-formaat bevat.

Open EPSON Printer Utility 2.

Klik op de knop Printkop reinigen in het dialoogvenster dat verschijnt.

Volg de instructies op het scherm.

Het aan-uitlampje  knippert terwijl de printer de reinigingsprocedure uitvoert.

Let op:

Zet de printer nooit uit terwijl het aan-uitlampje  knippert. Dit kan de printer beschadigen.

Opmerking:
  • Als de afdrukkwaliteit niet is verbeterd nadat u deze procedure ongeveer viermaal hebt herhaald, zet dan de printer uit en wacht ten minste zes uur. Daarna controleert u opnieuw de spuitkanaaltjes en herhaalt u indien nodig het reinigen van de printkop.

• Neem contact op met uw leverancier als de afdrukkwaliteit nog steeds niet goed is nadat u de cartridges hebt vervangen.

• Om een goede afdrukkwaliteit te behouden raden we u aan om regelmatig een paar pagina's af te drukken.

Printerknoppen gebruiken

Om de printkop te reinigen met de knoppen op het bedieningspaneel gaat u als volgt te werk.

Controleer of het inktlampje niet brandt en of het papierlampje niet knippert of brandt.

Zorg ervoor dat de papiertoevoer papier van A4-formaat bevat.

Houd de knop  Stop langer dan drie seconden ingedrukt.

De printer begint met het reinigen van de printkop en het aan-uitlampje  begint te knipperen.

Let op:

Zet de printer nooit uit terwijl het aan-uitlampje  knippert. Dit kan de printer beschadigen.

Wanneer het aan-uitlampje  ophoudt met knipperen, drukt u een spuitkanaaltjespatroon af om te controleren of de printkop schoon is.
Zie De spuitkanaaltjes van de printkop controleren

Opmerking:
  • Als de afdrukkwaliteit niet is verbeterd nadat u deze procedure ongeveer viermaal hebt herhaald, zet dan de printer uit en wacht ten minste zes uur. Daarna controleert u opnieuw de spuitkanaaltjes en herhaalt u indien nodig het reinigen van de printkop.

• Neem contact op met uw leverancier als de afdrukkwaliteit nog steeds niet goed is nadat u de cartridges hebt vervangen.

• Om een goede afdrukkwaliteit te behouden raden we u aan om regelmatig een paar pagina's af te drukken.