Een cartridge vervangen die nog niet leeg is

De knoppen gebruiken
Computer gebruiken (Windows)

Het kan nodig zijn dat u een cartridge vervangt die nog niet helemaal leeg is, bijvoorbeeld wanneer de cartridge al meer dan zes maanden in het apparaat zit en de afdrukkwaliteit vermindert.

Als u een cartridge wilt vervangen voordat het inktlampje knippert of EPSON Status Monitor u laat weten dat de cartridge leeg is, volgt u de instructies in dit gedeelte.

U kunt een cartridge vervangen met behulp van de knoppen op de printer of met uw computer.

De knoppen gebruiken

Let op:

Haal de cartridge pas uit de printer wanneer u klaar bent om de nieuwe cartridge te installeren.

Opmerking:

In de illustraties wordt het vervangen van de cartridge met de kleur cyaan getoond, maar de procedure is voor alle cartridges gelijk.

Zorg ervoor dat de printer aanstaat. Het aan-uitlampje Aan moet continu branden en mag niet knipperen.

Het deksel moet gesloten zijn. Open vervolgens de scannereenheid.

Let op:

Open de scannereenheid niet wanneer het deksel nog geopend is.

Druk op de inktknop .
De printkop beweegt naar de positie voor het vervangen van cartridges.

Opmerking:

Houd de inktknop niet langer dan drie seconden ingedrukt. Anders wordt de printkopreiniging gestart.

Let op:

Verplaats de printkop niet met de hand. Hierdoor kan het apparaat worden beschadigd. Druk altijd op de inktknop om de printkop te verplaatsen.

Het beste resultaat krijgt u wanneer u de cartridge vier- of vijfmaal schudt voordat u de verpakking opent.

Neem de nieuwe cartridge uit de verpakking.

Let op:
  • Pas goed op dat u de haken aan de zijkant van de cartridge niet afbreekt wanneer u de cartridge uit de verpakking haalt.

• Raak de groene chip aan de zijkant van de cartridges niet aan. Hierdoor kan de cartridge beschadigd raken.

• Installeer na het verwijderen van de oude cartridge altijd onmiddellijk een nieuwe. Als er niet meteen een cartridge wordt geïnstalleerd, kan de printkop uitdrogen en onbruikbaar worden.

Verwijder de gele tape van de onderzijde van de cartridge.

Let op:
  • U moet de gele tape van de cartridge halen voordat u de cartridge installeert. Als u dit niet doet, kan de afdrukkwaliteit te wensen overlaten of is afdrukken helemaal niet mogelijk.

• Als u een cartridge hebt geïnstalleerd zonder de gele tape te verwijderen, moet u de cartridge uit de printer halen, de tape verwijderen en de cartridge vervolgens terugplaatsen.

• Laat de transparante afdichting aan de onderzijde van de cartridge altijd gewoon zitten, want anders kan de cartridge onbruikbaar worden.

• De beschermstrook op de cartridge mag niet worden verwijderd of gescheurd, omdat de cartridge anders gaat lekken.

Open de cartridgekap.

Let op:

Let erop dat u de hieronder aangegeven delen niet aanraakt.

Knijp het uitstekende deel aan de achterzijde van de te vervangen cartridge in. Haal de cartridge uit de printer en gooi de cartridge weg. Houd hierbij rekening met de plaatselijke milieuvoorschriften. Bewaar de gebruikte cartridge niet en probeer deze niet bij te vullen.

Plaats de cartridge in de cartridgehouder met de onderzijde naar beneden. Druk de cartridge nu omlaag tot hij vastklikt.

Sluit de cartridgekap wanneer u klaar bent met het vervangen van de cartridge. Druk op de cartridgekap en zorg dat hij vastklikt. Sluit nu de scannereenheid.

Druk op de inktknop .

De printkop verplaatst zich en het inkttoevoersysteem wordt geladen. Dit duurt ongeveer één minuut. Wanneer de inkt is geladen, gaat de printkop terug naar de uitgangspositie. Het aan-uitlampje Aan stopt met knipperen en brandt nu continu. Het inktlampje gaat uit.

Let op:

Het lampje Aan blijft knipperen tijdens het laden van de inkt. Zet de printer nooit uit terwijl dit lampje knippert. Het inkttoevoersysteem wordt dan niet volledig geladen.

Opmerking:

Als het inktlampje blijft branden nadat het lampje Aan is opgehouden met knipperen (en is blijven branden), is de cartridge misschien niet goed geïnstalleerd. Druk nogmaals op de inktknop en installeer de cartridge opnieuw. Let er daarbij goed op dat de cartridge vastklikt.

Computer gebruiken (Windows)

Met de hulpprogramma's voor de printer kunt u op het scherm instructies krijgen voor het vervangen van een cartridge.

Klik op de knop op het tabblad Hulpprogramma's als u een cartridge wilt vervangen die nog niet helemaal leeg is.

Zie de online-Help voor meer informatie over het gebruik van de printerhulpprogramma's.