De printersoftware verwijderen

De printerdriver verwijderen
Gebruikershandleiding verwijderen
Toepassingen van de EPSON Creativity Suite verwijderen

De printerdriver verwijderen

Het kan nodig zijn dat u de printerdriver verwijdert wanneer u:

• een upgrade installeert voor het besturingssysteem van uw computer;

• een update installeert voor uw printerdriver;

• problemen ondervindt bij het gebruik van de printerdriver.

Als u een upgrade of update installeert voor het besturingssysteem of de printerdriver, moet u de huidige printerdriver verwijderen voordat u de nieuwe software installeert. Als u dit niet doet, werkt de driverupdate niet.

Voor Windows

Opmerking:
  • Voor het verwijderen van software onder Windows XP meldt u zich aan met een beheerdersaccount.

• Voor het verwijderen van software onder Windows 2000 meldt u zich aan als gebruiker met beheerdersrechten (een gebruiker uit de groep Administrators).

Zet de printer uit en maak de interfacekabel los.

Windows XP:
Klik op Start en selecteer Configuratiescherm (Control Panel).

Windows Me, 98 en 2000:
    Klik op Start, wijs naar Instellingen (Settings) en klik vervolgens op Configuratiescherm (Control Panel).

Dubbelklik op het pictogram Software (Add/Remove Programs) en selecteer EPSON Printer Software in de lijst.

Windows XP en 2000:
Klik op Wijzigen/Verwijderen (Change/Remove).

Windows Me en 98:
    Klik op Toevoegen/Verwijderen (Add/Remove).

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw printer en klik op OK.

Klik op OK om de printerdriver te verwijderen.

Opmerking:

Als het apparaat onder Windows Me of 98 aangesloten is op de USB-poort, moet u een extra USB-onderdeel verwijderen. Selecteer EPSON USB-printer en klik op Toevoegen/Verwijderen (Add/Remove). Klik vervolgens op OK om de computer opnieuw te starten. (Als EPSON USB-printer niet in de lijst van het onderdeel Software (Add/Remove Programs) voorkomt, dubbelklikt u op EPUSBUN.EXE op de cd-rom met printersoftware en volgt u verder de instructies op het scherm.)

Gebruikershandleiding verwijderen
Voor Windows

Opmerking:
  • Voor het verwijderen van software onder Windows XP meldt u zich aan met een beheerdersaccount.

• Voor het verwijderen van software onder Windows 2000 meldt u zich aan als gebruiker met beheerdersrechten (een gebruiker uit de groep Administrators).

Zet de printer uit en maak de interfacekabel los.

Windows XP:
Klik op Start en selecteer Configuratiescherm (Control Panel).

Windows Me, 98 en 2000:
    Klik op Start, wijs naar Instellingen (Settings) en klik vervolgens op Configuratiescherm (Control Panel).

Dubbelklik op het pictogram Software (Add or Remove Programs).

Selecteer ESDX3800 Gebruikershandleiding in de lijst.

Windows XP en 2000:
Klik op Wijzigen/Verwijderen (Change/Remove).

Windows Me en 98:
    Klik op Toevoegen/Verwijderen (Add/Remove).

Klik op OK.

Toepassingen van de EPSON Creativity Suite verwijderen

Toepassingen die u niet per se nodig hebt, kunt u verwijderen. Ga als volgt te werk.

Voor Windows

Opmerking:
  • Voor het verwijderen van software onder Windows XP meldt u zich aan met een beheerdersaccount. U kunt geen software verwijderen als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.

• Voor het verwijderen van software onder Windows 2000 meldt u zich aan als gebruiker met beheerdersrechten (een gebruiker uit de groep Administrators).

Voor Windows XP: klik op Start en selecteer Configuratiescherm (Control Panel). Voor Windows Me, 98 en 2000: klik op Start, wijs naar Instellingen (Settings) en klik op Configuratiescherm (Control Panel).

Dubbelklik op het pictogram Software (Add or Remove Programs).

Selecteer de software die u wilt verwijderen.

Klik op Wijzigen/verwijderen (Change/Remove) in Windows XP of 2000, of op Toevoegen/Verwijderen (Add/Remove) in Windows Me of 98.

Klik op Ja (Yes) wanneer u om bevestiging wordt gevraagd.