Printerdriver en Status Monitor: een overzicht

De printerdriver voor Windows openen
De printerdriver voor Mac OS X openen

In de printerdriver kunt u een groot aantal opties instellen om de beste afdrukresultaten te krijgen. Met Status Monitor en de printerhulpprogramma's kunt u de printer controleren en ervoor zorgen dat het apparaat optimaal blijft werken.

De printerdriver voor Windows openen

U kunt de printerdriver openen vanuit de meeste Windows-toepassingen, vanuit het menu Start of vanuit de taakbalk van Windows.

Als u instellingen wilt opgeven die alleen van toepassing moeten zijn op de toepassing waarmee u aan het werk bent, opent u de printerdriver vanuit de toepassing in kwestie.

Als u instellingen wilt opgeven die door alle Windows-toepassingen moeten worden gebruikt, dan opent u de printerdriver vanuit het menu Start of de taakbalk.

Raadpleeg het betreffende gedeelte hierna.

Vanuit Windows-toepassingen

Klik in het menu Bestand op Afdrukken.

Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op Printer, Instellen, Opties, Voorkeuren of Eigenschappen. (Het is mogelijk dat u op een combinatie van deze knoppen moet klikken, afhankelijk van de toepassing die u gebruikt.)

Vanuit het menu Start

Windows XP:
klik op Start, Configuratiescherm en Printers en faxapparaten. (Als het Configuratiescherm in Categorieweergave staat, klikt u op Printers en andere hardware gevolgd door Printers en faxapparaten.)

Windows 2000, Me, 98 en 95:
    klik op Start, wijs naar Instellingen en klik vervolgens op Printers.

Windows XP en 2000:
selecteer de printer en klik op Voorkeursinstellingen voor afdrukken in het menu Bestand.

Windows Me, 98 en 95:
    selecteer de printer en klik op Eigenschappen in het menu Bestand.

Vanuit de taakbalk

Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram op de taakbalk en selecteer Printerinstellingen.

De printerdriver voor Mac OS X openen

In de onderstaande tabel wordt beschreven hoe u het dialoogvenster van de printerdriver opent.

Dialoogvenster

Openen

Pagina-instelling

Klik in het menu Archief van uw toepassing op Pagina-instelling.

Afdrukken

Klik in de toepassing op Print in het menu Archief (File).

EPSON Printer Utility

U kunt deze software op twee manieren openen:

Dubbelklik op het pictogram van het EPSON-printerhulpprogramma in de programmamap in Macintosh HD. Selecteer de printer in de lijst Printers (Printer List) en klik op OK.

Open de map Programma's op de vaste schijf, open de map met hulpprogramma's en dubbelklik op het pictogram Afdrukbeheer of Printerconfiguratie. Selecteer de gewenste printer uit de lijst en klik op de knop Configureer of de knop voor de hulpprogramma's.