De printersoftware verwijderen

De printerdriver verwijderen

Het kan nodig zijn dat u de printerdriver verwijdert wanneer u:
een upgrade installeert voor het besturingssysteem van uw computer;
een update installeert voor uw printerdriver (behalve wanneer dit gebeurt via de updatefunctie van de printerdriver, want hiermee wordt de oude versie automatisch verwijderd);
problemen ondervindt bij het gebruik van de printerdriver.
Als u een upgrade of update installeert voor het besturingssysteem of de printerdriver, moet u de huidige printerdriver verwijderen voordat u de nieuwe software installeert. Als u dit niet doet, werkt de driverupdate niet.

Voor Windows 7

Opmerking:
Als u programma's wilt verwijderen in Windows 7, hebt u een beheerdersaccount en het bijbehorende wachtwoord nodig als u bent aangemeld als standaardgebruiker.
Zet de printer uit en maak de interfacekabel los.
Klik op de knop Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Klik op Programs and Features (Programma's en onderdelen) in de categorie Programs (Programma's) en selecteer de printer in de lijst.
Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/wijzigen).
Selecteer het pictogram van uw printer en klik op OK.
Klik op Yes (Ja) om de printerdriver te verwijderen.

Voor Windows Vista

Opmerking:
Als u programma's wilt verwijderen in Windows Vista, hebt u een beheerdersaccount en het bijbehorende wachtwoord nodig als u bent aangemeld als standaardgebruiker.
Zet de printer uit en maak de interfacekabel los.
Klik op de knop Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Klik op Uninstall a program (Een programma verwijderen) in de categorie Programs (Programma's) en selecteer de printer in de lijst.
Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/wijzigen) en klik op Continue (Doorgaan) in het venster User Account Control (Gebruikersaccountbeheer).
Selecteer het pictogram van uw printer en klik op OK.
Klik op Yes (Ja) om de printerdriver te verwijderen.

Voor Windows XP

Opmerking:
Als u programma's wilt verwijderen in Windows XP, moet u zich aanmelden met de account van een Computer Administrator (Computerbeheerder).
Zet de printer uit en maak de interfacekabel los.
Klik op Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Dubbelklik op het pictogram Add or Remove Programs (Software) en selecteer de printer in de lijst.
Klik op Change/Remove (Wijzigen/Verwijderen).
Selecteer het pictogram van uw printer en klik op OK.
Klik op Yes (Ja) om de printerdriver te verwijderen.

Voor Mac OS X

Opmerking:
Als u de programma's wilt verwijderen, moet u zich aanmelden met de account van een Computer Administrator (Beheerder). U kunt geen software verwijderen als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.
Sluit alle actieve toepassingen.
Plaats de cd-rom met de Epson-printersoftware in uw Macintosh.
Dubbelklik op het pictogram Install Navi in de map Epson.
Klik op Software List (Softwarelijst) en dubbelklik vervolgens op Printer Driver (Printerdriver).
Lees en accepteer de licentieovereenkomst.
Selecteer Uninstall (Verwijderen) in het menu linksboven in het scherm en klik op Uninstall (Verwijderen).
Volg de instructies op het scherm om de printerdriver te verwijderen.
Opmerking voor Mac OS X 10.4:
Als de naam van uw printer aanwezig blijft in de Printer Setup Utility (Printerconfiguratie), selecteert u de naam in de Printer List (Printerlijst) en klikt u op Delete (Verwijder).

De Gebruikershandleiding verwijderen

Voor Windows 7

Opmerking:
Als u programma's wilt verwijderen in Windows 7, hebt u een beheerdersaccount en het bijbehorende wachtwoord nodig als u bent aangemeld als standaardgebruiker.
Zet de printer uit en maak de interfacekabel los.
Klik op de knop Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Klik op Programs and Features (Programma's en onderdelen) in de categorie Programs (Programma's).
Selecteer de handleiding van deze printer (Handboek) in de lijst.
Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/wijzigen).
Klik op Yes (Ja).

Voor Windows Vista

Opmerking:
Als u programma's wilt verwijderen in Windows Vista, hebt u een beheerdersaccount en het bijbehorende wachtwoord nodig als u bent aangemeld als standaardgebruiker.
Zet de printer uit en maak de interfacekabel los.
Klik op de knop Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Klik op Uninstall a program (Een programma verwijderen) in de categorie Programs (Programma's).
Selecteer de handleiding van deze printer (Handboek) in de lijst.
Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/wijzigen) en klik op Continue (Doorgaan) in het venster User Account Control (Gebruikersaccountbeheer).
Klik op Yes (Ja).

Voor Windows XP

Opmerking:
Als u programma's wilt verwijderen in Windows XP, moet u zich aanmelden met de account van een Computer Administrator (Computerbeheerder).
Zet de printer uit en maak de interfacekabel los.
Klik op Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Klik op het pictogram Add or Remove Programs (Software).
Selecteer de handleiding van deze printer (Handboek) in de lijst.
Klik op Change/Remove (Wijzigen/Verwijderen).
Klik op Yes (Ja).

Voor Mac OS X

Opmerking:
Als u de programma's wilt verwijderen, moet u zich aanmelden met de account van een Computer Administrator (Beheerder). U kunt geen programma's verwijderen als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.
Sluit alle actieve toepassingen.
Plaats de cd-rom met de Epson-printersoftware in uw Macintosh.
Dubbelklik op het pictogram Install Navi in de map Epson.
Klik op Software List (Softwarelijst) en dubbelklik vervolgens op Gebruikershandleiding.
Klik op Uninstall (Verwijderen).
Volg de instructies op het scherm om de Gebruikershandleiding te verwijderen.

Overige Epson-toepassingen verwijderen

Toepassingen die u niet per se nodig hebt, kunt u verwijderen. Ga als volgt te werk.

Voor Windows 7

Opmerking:
Als u programma's wilt verwijderen in Windows 7, hebt u een beheerdersaccount en het bijbehorende wachtwoord nodig als u bent aangemeld als standaardgebruiker.
Klik op de knop Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Klik op Programs and Features (Programma's en onderdelen) in de categorie Programs (Programma's).
Selecteer de software die u wilt verwijderen.
Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/wijzigen) of Uninstall (Maak installatie ongedaan).
Volg de instructies op het scherm.

Voor Windows Vista

Opmerking:
Als u programma's wilt verwijderen in Windows Vista, hebt u een beheerdersaccount en het bijbehorende wachtwoord nodig als u bent aangemeld als standaardgebruiker.
Klik op de knop Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Klik op Uninstall a program (Een programma verwijderen) in de categorie Programs (Programma's).
Selecteer de software die u wilt verwijderen.
Klik op Uninstall/Change (Verwijderen/wijzigen) of Uninstall (Maak installatie ongedaan).
Volg de instructies op het scherm.

Voor Windows XP

Opmerking:
Als u toepassingen wilt verwijderen in Windows XP, moet u zich aanmelden met de account van een Computer Administrator (Computerbeheerder). U kunt geen software verwijderen als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.
Klik op Start en selecteer Control Panel (Configuratiescherm).
Klik op het pictogram Add or Remove Programs (Software).
Selecteer de software die u wilt verwijderen.
Klik op Change/Remove (Wijzigen/Verwijderen) of Remove (Verwijderen).
Volg de instructies op het scherm.

Voor Mac OS X

Opmerking:
Als u toepassingen wilt verwijderen, moet u zich aanmelden met de account van een Computer Administrator (Beheerder). U kunt geen software verwijderen als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.
Afhankelijk van de toepassing kunnen een apart installatie- en verwijderprogramma zijn gebruikt.
Sluit alle actieve toepassingen.
Plaats de cd-rom met de Epson-printersoftware in uw Macintosh.
Dubbelklik op het pictogram Install Navi in de map Epson.
Klik op de Software List (Softwarelijst) en dubbelklik vervolgens op de toepassing die u wilt verwijderen.
Lees en accepteer de licentieovereenkomst.
Selecteer Uninstall (Verwijderen) in het menu linksboven in het scherm en klik op Uninstall (Verwijderen).
Volg de instructies op het scherm om de toepassing te verwijderen.
Opmerking:
Als u Uninstall (Verwijderen) niet kunt selecteren in stap 6, dubbelklik dan op de map Applications (Programma's) op harde schijf van uw Mac OS X, selecteer de toepassing die u wilt verwijderen en sleep deze naar het pictogram van de Trash (Prullenmand).