Vian määrittäminen

Tulostimen vianmääritys kannattaa tehdä kaksivaiheisesti: Etsi ensin ongelma ja kokeile sitten todennäköisimpiä ratkaisuja, kunnes ongelma korjaantuu.
Voit käyttää yleisimpien ongelmien vianmäärityksessä ja ratkaisemisessa apuna ongelmien käytönaikaisia ratkaisuohjeita, ohjauspaneelia, EPSON Status Monitor -apuohjelmaa ja tulostimen toimintatestiä. Katso lisätiedot jäljempänä olevasta osasta.
Jos kyseessä on tulostuslaatuun liittyvä ongelma, tulostukseen liittyvä muu ongelma, paperinsyöttöongelma tai laitteen toimimattomuus, katso lisätiedot tämän kappaleen vastaavasta kohdasta.
Ongelman ratkaisemiseksi voit joutua peruuttamaan tulostuksen.

Virheosoittimet

Voit tunnistaa monia tulostimen yleisistä ongelmista ohjauspaneelin virheosoittimien avulla. Jos tulostin ei toimi etkä osaa ratkaista ongelmaa, katso ohjeet virheilmaisinten ja ratkaisujen taulukosta Käyttöopas -oppaasta - käyttö ilman tietokonetta-.

EPSON Status Monitor (vain Windows)

Jos tulostuksen aikana havaitaan ongelma, Status Monitor -ikkunaan tulee virhesanoma.
Kun värikasetti on vaihdettava, voit tuoda näyttöön vaiheittaiset ohjeet värikasetin vaihtamisesta valitsemalla EPSON Status Monitor-ikkunan How To (Miten) -painikkeen.
Jos näyttöön ilmestyy tulostimen sisällä olevien osien huoltamista kehoittava virheilmoitus, tulostimen sisäinen hukkamustetyyny on täynnä. Ota sen vaihtamiseksi yhteyttä jällenmyyjään.

Tulostimen toimintatestin suorittaminen

Jollet pysty määrittämään ongelman syytä, laitteen toimintatestin avulla voit määrittää, johtuuko ongelma tulostimesta vai tietokoneesta.
Suorita tulostimen toimintatesti noudattamalla ohjeita.
Varmista, että sekä tulostimen että tietokoneen virta on katkaistu.
Irrota kaapeli tulostimen liitinosasta.
Varmista, että arkinsyöttölaitteeseen on ladattu A4-kokoista paperia.
Pidä  Stop-painiketta painettuna ja kytke tulostin päälle painamalla -virtapainiketta. Vapauta vain -virtapainike. Sen jälkeen kun tulostin käynnistää toimintatestin, vapauta  Stop-painike.
Testisivulle tulostuu suuttimien testikuvio. Jos kuviossa on rakoja, tulostuspää pitää puhdistaa.
Katso Tulostuspään puhdistaminen
Jos testisivu tulostuu asianmukaisesti, vika on todennäköisesti ohjelman asetuksissa, kaapelissa tai tietokoneessa. Ohjelmaa ei ehkä ole asennettu asianmukaisesti. Poista ohjelma ja asenna se uudelleen.
Katso Tulostinohjelmiston asennuksen poistaminen
Jos testisivu ei tulostu kunnolla, ongelma voi liittyä tulostimeen. Yritä seuraavassa osiossa ehdotettuja toimenpiteitä.
Katso Tulostin ei tulosta