Tulostuspään puhdistaminen

Jos toteat, että tuloste on odottamattoman vaalea tai että siitä puuttuu pisteitä, voit todennäköisesti korjata vian puhdistamalla tulostuspään niin, että suuttimet suihkuttavat mustetta asianmukaisella tavalla.
Voit puhdistaa tulostuspään mustesuuttimet tietokoneen avulla tulostinohjaimen Head Cleaning (Tulostuspäiden puhdistus) -apuohjelmaa käyttäen tai itse tulostimesta käyttämällä sen näppäimiä.
Huomautus:
Koska tulostuspäiden puhdistus kuluttaa jonkin verran kaikkien värikasettien mustetta, puhdista tulostuspää vain, jos tulosteiden laatu huononee, esimerkiksi jos tulosteet ovat suttuisia, väri on väärä tai haalea.
Tarkista ensin Nozzle Check (Suutintesti) -apuohjelman avulla, tarvitaanko tulostuspäiden puhdistusta. Näin säästät mustetta.
Jos värikasetti on lähes tyhjä, tulostuspään puhdistusta ei ehkä voida suorittaa. Jos värikasetti on tyhjä, tulostuspään puhdistusta ei voida suorittaa. Vaihda ensin värikasetti uuteen.

Tulostuspäiden puhdistus -apuohjelman käyttäminen Windows

Seuraa alla olevia ohjeita puhdistaaksesi tulostuspään Head Cleaning (Tulostuspäiden puhdistus) -apuohjelman avulla.
Varmista, ettei mikään virhemerkkivalo pala, ettei CD-/DVD-taso ole tulostimessa ja että CD-/DVD-syöttöalusta on suljettu.
Napsauta tulostimen kuvaketta taskbar (tehtäväpalkki)-palkissa ja valitse sitten Head Cleaning (Tulostuspäiden puhdistus).
Jos tulostin-kuvake ei näy, katso ohjeet kuvakkeen lisäämiseksi seuraavasta osasta.
Toimi näytön ohjeiden mukaan.
-merkkivalo vilkkuu tulostimen suorittaessa puhdistusta.
Muistutus:
Älä sammuta tulostimen virtaa tulostuspäiden puhdistuksen aikana. Jos tulostuspäiden puhdistusta ei ole suoritettu loppuun, tulostamista ei ehkä voida jatkaa.
Älä aseta CD-/DVD-tasoa, ennen kuin tulostuspään puhdistus on valmis.
Huomautus:
Jos tulostuslaatu ei ole parantunut, kun olet toistanut tämän menettelyn noin neljä kertaa, katkaise tulostimesta virta ja odota vähintään kuusi tuntia. Suorita sitten suutintesti ja tarvittaessa tulostuspäiden puhdistus uudelleen. Jos tulostuslaatu ei ole edelleenkään parantunut, ota yhteys Epson-tukeen.
Tulostuslaadun ylläpitämiseksi on suositeltavaa tulostaa muutamia sivuja säännöllisesti.

Tulostuspäiden puhdistus -apuohjelman käyttäminen Mac OS X-käyttöjärjestelmässä

Seuraa alla olevia ohjeita puhdistaaksesi tulostuspään Head Cleaning (Tulostuspäiden puhdistus) -apuohjelman avulla.
Varmista, ettei mikään virhemerkkivalo pala, ettei CD-/DVD-taso ole tulostimessa ja että CD-/DVD-syöttöalusta on suljettu.
Avaa Epson Printer Utility 4.
Napsauta Head Cleaning (Tulostuspäiden puhdistus) -painiketta.
Toimi näytön ohjeiden mukaan.
-merkkivalo vilkkuu tulostimen suorittaessa puhdistusta.
Muistutus:
Älä sammuta tulostimen virtaa tulostuspäiden puhdistuksen aikana. Jos tulostuspäiden puhdistusta ei ole suoritettu loppuun, tulostamista ei ehkä voida jatkaa.
Älä aseta CD-/DVD-tasoa, ennen kuin tulostuspään puhdistus on valmis.
Huomautus:
Jos tulostuslaatu ei ole parantunut, kun olet toistanut tämän menettelyn noin neljä kertaa, katkaise tulostimesta virta ja odota vähintään kuusi tuntia. Suorita sitten suutintesti ja tarvittaessa tulostuspäiden puhdistus uudelleen. Jos tulostuslaatu ei ole edelleenkään parantunut, ota yhteys Epson-tukeen.
Tulostuslaadun ylläpitämiseksi on suositeltavaa tulostaa muutamia sivuja säännöllisesti.

Tulostuspainikkeiden käyttäminen

Seuraa alla olevia ohjeita puhdistaaksesi tulostuspään suuttimet tulostupainikkeita käyttäen.
Varmista, ettei mikään virhemerkkivalo pala, ettei CD-/DVD-taso ole tulostimessa ja että CD-/DVD-syöttöalusta on suljettu.
Pidä -painiketta painettuna kolme sekuntia.
Tulostin aloittaa tulostuspään puhdistuksen, ja -valo alkaa vilkkua.
Muistutus:
Älä sammuta tulostimen virtaa tulostuspäiden puhdistuksen aikana. Jos tulostuspäiden puhdistusta ei ole suoritettu loppuun, tulostamista ei ehkä voida jatkaa.
Älä aseta CD-/DVD-tasoa, ennen kuin tulostuspään puhdistus on valmis.
Kun -merkkivalo lakkaa vilkkumasta, tulosta suuttimien testikuvio sen varmistamiseksi, että tulostuspää on puhdas.
Huomautus:
Jos tulostuslaatu ei ole parantunut, kun olet toistanut tämän menettelyn noin neljä kertaa, katkaise tulostimesta virta ja odota vähintään kuusi tuntia. Suorita sitten suutintesti ja tarvittaessa tulostuspäiden puhdistus uudelleen. Jos tulostuslaatu ei ole edelleenkään parantunut, ota yhteys Epson-tukeen.
Tulostuslaadun ylläpitämiseksi on suositeltavaa tulostaa muutamia sivuja säännöllisesti.