Kontrollera skrivarstatusen

Anmärkning:
När du använder skrivaren som en delad skrivare i ett nätverk med följande datorkombinationer, kan klientoperativsystemet inte kommunicera med skrivaren, så vissa funktioner finns inte tillgängliga för vissa klienter.
Server
Klient
Windows Vista/XP
Windows Me/98 SE/2000
Windows Me/98 SE/2000
Windows Vista/XP

Använda förloppsmätaren

När du skickar ett utskriftsjobb till skrivaren öppnas framstegsmätaren, se bilden nedan.
Framstegsmätaren visar förloppet för det aktuella utskriftsjobbet och ger information om skrivarstatus. I det här fönstret visas även felmeddelanden och tips om hur man får bättre utskrifter. Se motsvarande avsnitt nedan.

Tips

I textrutan i fönstret för framstegsmätaren visas tips om hur du använder skrivardrivrutinen på bästa sätt. Ett nytt tips visas var 15:e sekund. Klicka på knappen Details (Detaljer) om du vill ha mer information om det tips som visas i fönstret.

Felmeddelanden

Om ett problem uppstår under utskrift visas ett felmeddelande i textrutan i fönstret för förloppsmätaren. Om du vill ha mer information klickar du på Technical Support (Teknisk support) för att komma till online användarhandboken.
När bläcket är helt eller nästan slut visas knappen How to (Hur gör jag?). Klicka på How to (Hur gör jag?) så guidar EPSON Status Monitor 3 dig igenom proceduren för byte av bläckpatron.

Använda EPSON Spool Manager (endast Windows Me och 98 SE)

EPSON Spool Manager liknar Utskriftshanteraren (Print Manager) i Windows. Om verktyget tar emot två eller fler utskriftsjobb samtidigt, behålls de i den ordning de mottogs (med skrivare i ett nätverk kallas detta för utskriftskö). När ett utskriftsjobb kommer högst upp i kön skickas jobbet till skrivaren av EPSON Spool Manager.
Från Spool Manager kan du visa utskriftsstatus för de utskriftsjobb som har skickats till skrivaren. Du kan också avbryta, göra paus i och fortsätta skriva ut markerade utskriftsjobb.
När du har skickat ett utskriftsjobb visas en skrivarikon i aktivitetsfältet. Klicka på den här ikonen när du vill öppna EPSON Spool Manager.

Använda EPSON Status Monitor 3

EPSON Status Monitor 3 visar detaljerad information om skrivarens status.
Du kan öppna EPSON Status Monitor 3 på två sätt:
Dubbelklicka på genvägsikonen för skrivaren i aktivitetsfältet i Windows.
Se Från genvägen i aktivitetsfältet om du vill lägga till en genvägsikon i aktivitetsfältet i Windows.
Öppna skrivardrivrutinen, klicka på fliken Maintenance (Underhåll) och klicka sedan på knappen Status Monitor  3.
När du öppnar EPSON Status Monitor 3 visas följande fönster:
I EPSON Status Monitor 3 visas följande information:
Aktuell status:
Om bläcket är helt eller nästan slut visas knappen How to (Hur gör jag?) i fönstret EPSON Status Monitor 3. När du klickar på How to (Hur gör jag?) visas instruktioner för hur du byter bläckpatron och skrivarhuvudet flyttas till positionen för patronbyte.
Bläckpatronsstatus:
I EPSON Status Monitor 3 visas en bild av bläckpatronsstatus.
Bläckpatronsinformation:
Du kan få information om de installerade bläckpatronerna genom att klicka på Information.
Teknisk support:
Du kan öppna användarhandboken från EPSON Status Monitor 3. Om det uppstår problem klickar du på Technical Support (Teknisk support) i fönstret EPSON Status Monitor 3.

För Mac OS X

Använda EPSON StatusMonitor

Om EPSON StatusMonitor upptäcker ett skrivarproblem får du reda på det via ett felmeddelande.
Du kan öppna EPSON Status Monitor på följande sätt.
Öppna EPSON Printer Utility2.
Klicka på knappen EPSON Status Monitor. EPSON StatusMonitor öppnas.
När bläcket är helt eller nästan slut visas knappen How to (Hur gör jag?). Klicka på How to (Hur gör jag?) så guidar EPSON StatusMonitor dig igenom proceduren för byte av bläckpatron.
Du kan också använda verktyget för att kontrollera bläckpatronsstatus innan du skriver ut. EPSON Status Monitor visar bläckpatronsstatus vid det tillfälle när verktyget öppnades. Klicka på Update (Uppdatera) om du vill uppdatera status för bläckpatroner.