Kontrollera skrivarhuvudets munstycken

Om utskriften är ovanligt blek eller bildpunkter saknas, kan du kanske komma till rätta med problemet genom att kontrollera skrivarhuvudets munstycken.
Du kan kontrollera skrivarhuvudets munstycken från datorn med hjälp av verktyget Nozzle Check (Munstyckeskontroll) eller med hjälp av knapparna på skrivaren.

Använda verktyget Munstyckeskontroll för Windows

Använd verktyget Nozzle Check (Munstyckeskontroll) enligt beskrivningen här nedan.
Kontrollera att inga felindikatorer lyser, att CD/DVD-luckan inte är införd i skrivaren och att CD/DVD-matarluckan är stängd.
Kontrollera att det ligger A4-papper i arkmataren.
Högerklicka på skrivarikonen taskbar (aktivitetsfältet) och välj Nozzle Check (Munstyckeskontroll).
Om skrivarikonen inte visas, se följande avsnitt för att lägga till ikonen.
Följ anvisningarna på skärmen.

Använda verktyget Munstyckeskontroll för Mac OS X

Använd verktyget Nozzle Check (Munstyckeskontroll) enligt beskrivningen här nedan.
Kontrollera att inga felindikatorer lyser, att CD/DVD-luckan inte är införd i skrivaren och att CD/DVD-matarluckan är stängd.
Kontrollera att det ligger A4-papper i arkmataren.
Öppna dialogrutan Epson Printer Utility 4.
Klicka på knappen Nozzle Check (Munstyckeskontroll).
Följ anvisningarna på skärmen.

Använda skrivarknapparna

Följ stegen nedan för att kontrollera skrivarhuvudets munstycken med skrivarknapparna.
Kontrollera att inga felindikatorer lyser, att CD/DVD-luckan inte är införd i skrivaren och att CD/DVD-matarluckan är stängd.
Stäng av skrivaren.
Kontrollera att det ligger A4-papper i arkmataren.
Håll ned knappen  och tryck på knappen  för att slå på skrivaren.
När skrivaren sätts på, släpp båda knapparna. Skrivaren skriver ut munstyckskontrollmönstret.
Nedan finns två exempel på munstyckskontrollmönster.
Jämför kvaliteten hos den utskrivna kontrollsidan med provet som visas nedan. Om det inte finns några utskriftskvalitetsproblem, som luckor eller saknade segment i testlinjerna, är skrivarhuvudet OK.
Om något segment i de utskrivna linjerna saknas, så som visas nedan, kan det betyda ett igensatt bläckmunstycke eller ett felinställt skrivarhuvud.