epson
Acasă > Siguranţa

Instrucţiuni de siguranţă importante

Citiţi toate instrucţiunile din această secţiune înainte de utilizarea imprimantei. De asemenea, respectaţi toate avertismentele şi instrucţiunile marcate pe imprimantă.

Configurarea imprimantei

Respectaţi instrucţiunile următoare la configurarea imprimantei:
Nu blocaţi şi nu acoperiţi orificiile de ventilaţie şi deschiderile imprimantei.
Utilizaţi numai tipul de sursă de alimentare indicat pe eticheta imprimantei.
Utilizaţi numai cablul de alimentare furnizat împreună cu imprimanta. Utilizarea unui alt cablu poate cauza un incendiu sau poate provoca şoc electric.
Cablul de alimentare al imprimantei este destinat exclusiv utilizării cu imprimanta. Utilizarea cu alte echipamente poate cauza un incendiu sau poate provoca şoc electric.
Asiguraţi-vă de conformitatea cablului de alimentare cu c.a. cu standardele de siguranţă locale.
Evitaţi utilizare prizelor pe acelaşi circuit cu fotocopiatoarele sau sistemele de climatizare ce pornesc şi se opresc periodic.
Evitaţi prizele electrice controlate prin comutatoare de perete sau temporizatoare automate.
Menţineţi întregul computer departe de sursele potenţiale de interferenţe electromagnetice cum ar fi difuzoarele sau unităţile de bază ale telefoanelor fără fir.
Nu utilizaţi un cablu de alimentare deteriorat sau slăbit.
Dacă utilizaţi un cablu prelungitor cu imprimanta, asiguraţi-vă că amperajul nominal total la dispozitivelor conectate la cablul prelungitor nu depăşeşte amperajul nominal al cablului. De asemenea, asiguraţi-vă că amperajul nominal total al tuturor dispozitivelor conectate la priza de reţea nu depăşeşte amperajul nominal al prizei.
Nu încercaţi să reparaţi personal imprimanta.
Deconectaţi imprimanta de la priză şi apelaţi la personal de service autorizat pentru reparaţii în următoarele condiţii:
Cordonul de alimentare sau priza sunt deteriorate; în imprimantă a pătrund lichid; imprimanta a fost supusă şocurilor mecanice sau carcasa este deteriorată; imprimanta nu funcţionează normal sau prezintă modificări clare în funcţionare.
Dacă planificaţi să utilizaţi imprimanta în Germania, instalaţia electrică a clădirii trebuie protejată de un disjunctor de 10 sau 16 A pentru asigurarea unei protecţii adecvate la scurtcircuit şi supraintensitate pentru imprimantă.
La conectarea imprimantei la un computer sau la un alt dispozitiv prin intermediul unui cablu, asiguraţi-vă de orientarea corectă a conectorilor. Fiecare conector are o singură orientare corectă. Introducerea unui conector cu orientare incorectă poate cauza deteriorarea ambelor disipozitive de către cablu.

Selectarea unui loc pentru amplasarea imprimantei

Respectaţi următoarele instrucţiuni la selectarea unui loc pentru amplasarea imprimantei:
Amplasaţi imprimanta pe o suprafaţă orizontală stabilă ce depăşeşte perimetrul bazei în toate direcţiile. Dacă amplasaţi imprimanta lângă perete, lăsaţi un spaţiu de peste 10 cm între partea posterioară a imprimantei şi perete. Imprimanta nu va funcţiona corect dacă este înclinată.
În cazul depozitării sau transportării imprimantei aceasta nu trebuie înclinată, poziţionată pe o parte sau răsturnată. În caz contrar există posibilitatea scurgerii de cerneală din cartuşe.
Lăsaţi spaţiu suficient în faţa imprimantei pentru ejectarea completă a hârtiei.
Evitaţi locurile expuse modificărilor bruşte de temperatură şi umiditate. De asemenea, păstraţi imprimanta departe de lumina solară directă, sursele de lumină puternică şi de căldură.
Evitaţi locurile expuse prafului, şocurilor sau vibraţiilor.
Lăsaţi spaţiu suficient în jurul imprimante pentru a permite ventilarea suficientă.
Amplasaţi imprimanta în apropierea unei prize de reţea de unde fişa poate fi deconectată cu uşurinţă.

Utilizarea imprimantei

Respectaţi instrucţiunile următoare la utilizare imprimantei:
Nu introduceţi obiecte prin fantele imprimantei.
Procedaţi cu atenţie pentru a nu vărsa lichide pe imprimantă.
Nu atingeţi cablul plat alb din interiorul imprimantei.
Nu amplasaţi mâinile în interiorul imprimantei şi nu atingeţi cartuşele de cerneală în timpul tipării.
Nu utilizaţi produse cu aerosoli ce conţina gaze inflamabile în interiorul sau în apropierea acestui produs. Asemenea acţiuni pot cauza incendii.
Nu deplasaţi manual capul de tipărire; în caz contrar, este posibilă deteriorarea imprimantei.
Opriţi întotdeauna imprimanta utilizând întrerupătorul principal  . La apăsarea acestui buton, indicatorul de alimentare  luminează intermitent. Nu deconectaţi imprimanta de la priză şi nu întrerupeţi sursa de alimentare înainte de stingere indicatorului de alimentare  .
Înainte de transportarea imprimantei, asiguraţi-vă de poziţionarea capului de tipărire în poziţia de repaus (extremă dreapta) şi de amplasarea corespunzătoare a cartuşelor de cerneală.
Lăsaţi cartuşele de cerneală instalate. Scoaterea cartuşelor poate produce deshidratarea capului de tipărire şi împiedica imprimanta să tipărească.

Manipularea cartuşelor de cerneală

Respectaţi instrucţiunile următoare la manipularea cartuşelor de cerneală:
Păstraţi cartuşele de cerneală în afara accesului copiilor. Nu permiteţi copiilor să consume conţinutul cartuşelor sau să manipuleze cartuşele.
Nu agitaţi cartuşele de cerneală după deschiderea ambalajului; această acţiune poate cauza pierderi de cerneală.
Procedaţi cu atenţie la manipularea cartuşelor uzate deoarece poate exista cerneală în portul de alimentare cu cerneală. Dacă cerneala intră în contact cu pielea, spălaţi temeinic zona afectată cu apă şi săpun. Dacă cerneala intră în contact cu ochii, clătiţi imediat cu apă. Dacă starea de discomfort sau problemele de vedere persistă după o clătire temeinică, solicitaţi imediat asistenţă medicală.
Nu detaşaţi sau rupeţi eticheta de pe cartuş; această acţiune poate cauza curgerea cernelii din cartuş.
Montaţi cartuşul de cerneală imediat după scoaterea din ambalaj. Dacă lăsaţi un cartuş dezambalat o perioadă îndelungată înainte de utilizare, tipărirea normală poate deveni imposibilă.
Utilizaţi cartuşul de cerneală înainte de data imprimată pe ambalaj.
Nu dezasamblaţi cartuşele de cerneală şi nu încercaţi reumplerea acestora. Aceste acţiuni pot cauza deteriorarea capului de printare.
După aducerea unui cartuş de cerneală în interior dintr-un loc de depozitare rece, permiteţi încălzirea cartuşului la temperatura camerei timp de minim trei ore înainte de utilizarea acestuia.
Depozitaţi cartuşele de cerneală într-un loc întunecat şi rece.
Nu atingeţi circuitul integrat verde de pe partea laterală a cartuşului. Această acţiune poate împiedica funcţionarea şi tipărirea normală.
Circuitul integrat de pe cartuşul de cerneală stochează diverse informaţii referitoare la cartuş cum ar fi nivelul cernelii, astfel încât cartuşul poate fi demontat şi remontat după dorinţă. Totuşi, la fiecare montare a cartuşului, o cantitate de cerneală este consumată deoarece imprimanta efectuează automat un test funcţional.
Dacă demontaţi un cartuş de cerneală pentru utilizare ulterioară, protejaţi zona de alimentare cu cerneală împotriva murdăriei şi a prafului şi depozitaţi cartuşul în acelaşi mediu cu imprimanta. O supapă din portul de alimentare cu cerneală elimină necesitatea capacelor sau a dopurilor, dar cerneala poate păta articolele ce intră în contact cu această zonă a cartuşului. Nu atingeţi portul de alimentare cu cerneală sau zona înconjurătoare.
Depozitaţi cartuşele de cerneală cu etichetele orientate în sus. Nu depozitaţi cartuşele de cerneală cu faţa în jos.

Avertismentele, atenţionările şi notele

Avertismentele, atenţionările şi notele din acest Manual al utilizatorului sunt indicate conform prezentării de mai jos şi au următoarele semnificaţii.
Avertismentele
trebuie respectate cu atenţie pentru evitarea accidentărilor.
Atenţionările
trebuie respectate pentru evitarea deteriorării echipamentului.
Notele
conţin informaţii importante şi sugestii utile privind utilizarea imprimantei.