Hjem > Sikkerhet

Viktige sikkerhetsinstruksjoner

Les alle instruksjonene i denne delen før skriveren tas i bruk. Pass også på at du følger alle advarsler og instruksjoner som er angitt på skriveren.

Installere skriveren

Vær oppmerksom på følgende når du installerer skriveren:
Ikke blokker eller dekk til luftehullene og åpningene på skriveren.
Bruk kun den typen strømforsyning som er angitt på skriverens merkelapp.
Bruk bare den strømledningen som leveres med skriveren. Hvis du bruker en annen kabel, kan det føre til brann eller elektrisk støt.
Skriverens strømledning skal kun brukes til skriveren. Bruk med annet utstyr kan føre til brann eller elektrisk støt.
Kontroller at strømledningen oppfyller lokale sikkerhetskrav.
Unngå å bruke uttak på samme krets som kopimaskiner eller luftesystemer som slås av og på regelmessig.
Unngå strømuttak som styres med veggbrytere eller tidsinnstillingsenheter.
Hold hele datamaskinsystemet borte fra potensielle kilder for elektromagnetiske forstyrrelser, for eksempel høyttalere eller baseenheter for trådløse telefoner.
Ikke bruk en skadet eller frynset strømledning.
Hvis du bruker en skjøteledning til skriveren, må du passe på at den totale amperemerkingen på enhetene som er tilkoblet skjøteledningen, ikke overstiger ledningens amperemerking. Pass også på at den totale amperemerkingen til alle enheter som er koblet til stikkontakten i veggen, ikke overstiger amperemerkingen til stikkontakten.
Ikke forsøk å utføre service på skriveren selv.
Under følgende forhold må du koble fra skriveren og få utført service hos kvalifisert personell:
Strømkabelen eller kontakten er skadet, det har kommet væske inn i skriveren, skriveren har falt i gulvet eller kabinettet er skadet på annen måte, skriveren fungerer ikke normalt eller viser en betydelig endring i ytelse.
Hvis du skal bruke skriveren i Tyskland, må bygningsinstallasjonen være beskyttet med en overbelastningsbryter på 10 eller 16 ampere for å gi tilstrekkelig kortslutningsvern og overstrømsvern.
Når du kobler skriveren til en datamaskin eller annet utstyr med en kabel, må du kontrollere at kontaktene står riktig vei. Det er bare én riktig måte å koble til kontaktene på. Hvis en kontakt blir tilkoblet feil vei, kan begge enhetene som kobles sammen med kabelen, bli skadet.
Hvis det oppstår skade på pluggen, må du skifte ut ledningssettet eller kontakte en kvalifisert elektriker.
Hvis det er sikringer i pluggen, må du sørge for å skifte dem ut med sikringer av riktig størrelse og kapasitet.

Velge hvor skriveren skal stå

Vær oppmerksom på følgende når du skal velge hvor skriveren skal stå:
Plasser skriveren på en flat, stabil overflate, som er større enn bunnen på skriveren i alle retninger. Hvis du setter skriveren inntil en vegg, må det være mer enn 10 cm klaring mellom veggen og baksiden av skriveren. Skriveren vil ikke virke ordentlig hvis den står på skrå.
Ved oppbevaring eller transport av skriveren må den ikke stå på skrå, på siden eller snus opp ned. Ellers kan det lekke ut blekk fra patronene.
La det være nok plass foran skriveren til at papiret kan komme helt ut.
Unngå steder som er utsatt for hurtige endringer i temperatur og fuktighet. Hold også skriveren unna direkte sollys, sterkt lys og varmekilder.
Unngå steder som er utsatt for støv, støt eller vibrering.
La det være nok plass rundt skriveren til at ventilasjonen blir god.
Plasser skriveren nær et strømuttak der pluggen lett kan kobles fra.

Bruke skriveren

Vær oppmerksom på følgende når du bruker skriveren:
Ikke før inn gjenstander i sporene i skriveren.
Pass på så du ikke søler væske på skriveren.
Ikke ta hånden inn i skriveren eller berør blekkpatronene under utskrift.
Ikke rør den hvite flate kabelen på inne i skriveren.
Ikke bruk aerosolprodukter som inneholder brennbare gasser inne i eller rundt denne skriveren. Dette kan føre til brann.
Du må ikke bevege skriverhodet med hendene, for ellers kan du ødelegge skriveren.
Skru alltid av skriveren ved å bruke på-knappen. Når denne knappen blir trykket på, vil på-lyset blinke. Ikke koble fra skriveren, eller skru av strømmen til stikkontakten til på-lyset slutter å blinke.
Før du transporterer skriveren, må du kontrollere at skriverhodet står i utgangsposisjon (helt til høyre), og at blekkpatronene er på plass.
La blekkpatronene være installert i skriveren. Hvis du fjerner patronene, kan skriverhodet tørke ut slik at skriveren ikke kan skrive ut.

Håndtere blekkpatroner

Vær oppmerksom på følgende når du håndterer blekkpatroner:
Oppbevar blekkpatroner utilgjengelig for barn. Ikke la barn drikke fra patronene eller håndtere dem på annen måte.
Rist nye blekkpatroner fire eller fem ganger før du åpner pakken.
Ikke rist blekkpatroner etter at du har åpnet pakkene, for dette kan føre til lekkasje.
Vær forsiktig ved håndtering av brukte blekkpatroner, ettersom det kan være litt blekk igjen rundt blekkforsyningsporten. Hvis du får blekk på huden, må du vaske grundig med såpe og vann. Hvis du får blekk i øynene, må du øyeblikkelig skylle med vann. Hvis du fremdeles har ubehag eller synsforstyrrelser etter grundig skylling, må du oppsøke lege umiddelbart.
Ikke fjern eller riv etiketten på patronen, for dette kan føre til lekkasje.
Sett inn blekkpatronen umiddelbart etter at du har tatt den ut av emballasjen. Hvis du lar en patron ligge utpakket lenge før du bruker den, kan det være at normal utskrift ikke er mulig.
Bruk blekkpatronen før datoen som er skrvet på emballasjen.
Du må ikke demontere eller bygge om blekkpatronen, for ellers kan du kanskje ikke skrive ut på vanlig måte.
Når du har tatt inn en blekkpatron fra et kaldt lagringssted, bør du gi den tid til å varmes opp til romtemperatur i minst tre timer før du tar den i bruk.
Blekkpatroner skal lagres mørkt og kjølig.
Ikke berør den grønne IC-brikken på siden av patronen. Dette kan hindre normal bruk og utskrift.
Hvis du tar ut en blekkpatron for å bruke den senere, må du beskytte åpningen mot støv og skitt, samt oppbevare den i samme miljø som skriveren. En ventil i åpningen på blekkpatronen gjør det unødvendig å dekke eller tette den til, men blekket kan lage flekker på gjenstander som kommer i kontakt med denne delen av patronen. Ikke rør blekkforsyningsporten eller det omkringliggende området på patronen.
Oppbevar blekkpatronene slik at etikettene vender opp. Patronene må ikke oppbevares opp ned.

Advarsler, forsiktighetsregler og merknader

Advarsler, forsiktighetsregler og merknader i denne Brukerhåndbok er angitt nedenfor og har følgende betydning.
Advarsler
må følges nøye for å unngå personskade.
Forsiktighetsregler
må overholdes for å unngå å skade utstyret.
Merknader
inneholder viktig informasjon og nyttige tips om hvordan du bruker skriveren.