De oorzaak van het probleem opsporen

Volg in geval van printerproblemen altijd de volgende twee stappen. Probeer eerst de oorzaak van het probleem te achterhalen en pas dan de meest voor de hand liggende oplossingen toe totdat het probleem is opgelost.
De informatie die u nodig hebt om de meest voorkomende problemen te lokaliseren en op te lossen krijgt u via de online-probleemoplossing, het bedieningspaneel van de printer of de statusmonitor. Raadpleeg het betreffende gedeelte hierna.
Als u specifieke problemen hebt met de afdrukkwaliteit, een afdrukprobleem dat geen verband houdt met de afdrukkwaliteit of een probleem met de papierinvoer, of als de printer helemaal niets meer wil doen, raadpleeg dan het betreffende gedeelte.
Voordat u een probleem kunt oplossen, kan het noodzakelijk zijn het afdrukken te annuleren.

Foutindicatoren

De meest voorkomende printerproblemen kunt u identificeren aan de hand van de foutindicators op het bedieningspaneel van de printer. Zie de tabel met foutindicators en oplossingen in de gedrukte handleiding als de printer het niet meer doet en u de problemen niet kunt verhelpen.

De printerstatus controleren

Als er tijdens het afdrukken een probleem optreedt, verschijnt er een foutbericht in het venster van de statusmonitor.
Als er een foutbericht verschijnt dat de inktkussentjes van de printer het einde van hun levensduur hebben bereikt, moet u contact opnemen met Epson om ze te vervangen. Het bericht wordt herhaald met intervallen getoond totdat de inktkussentjes zijn vervangen. Wanneer de inktkussentjes van de printer verzadigd zijn, doet de printer het niet meer en hebt u Epson nodig om opnieuw te kunnen afdrukken.

Voor Windows

Opmerking:
De volgorde van de cartridges waarin ze vermeld staan, verschilt per printer.
U kunt de EPSON Status Monitor 3 op twee manieren openen:
Dubbelklik op het printerpictogram op de taskbar (taakbalk) van Windows.
Zie Via het snelkoppelingspictogram op de taskbar (taakbalk) voor meer informatie over het toevoegen van dit pictogram aan de taskbar (taakbalk) van Windows.
Open de printerdriver, klik op het tabblad Maintenance (Hulpprogramma's) en klik op de knop EPSON Status Monitor 3.
Wanneer u EPSON Status Monitor 3 opent, wordt het volgende venster weergegeven:
EPSON Status Monitor 3 biedt de volgende informatie:
Huidige status:
Als de inkt bijna of helemaal op is, verschijnt de knop How to (Hoe) in het venster van de EPSON Status Monitor 3. Als u op How to (Hoe) klikt, worden er instructies weergegeven voor het vervangen van de cartridge en wordt de printkop naar de positie verplaatst waar u de cartridge kunt vervangen.
Ink Levels (Inktniveau):
EPSON Status Monitor 3 biedt een grafische weergave van de cartridgestatus.
Information (Informatie):
U kunt informatie over de geïnstalleerde cartridges weergeven door te klikken op Information (Informatie).
Technical Support (Technische ondersteuning):
Klik op Technical Support (Technische ondersteuning) om deze handleiding te openen.
Print Queue (Wachtrij):
U kunt de Windows Spooler (Windows Buffer) weergeven door te klikken op Print Queue (Wachtrij).

Voor Mac OS X

Opmerking:
De volgorde van de cartridges waarin ze vermeld staan, verschilt per printer.
Volg de onderstaande stappen om de EPSON Status Monitor te openen.
Open Epson Printer Utility 4.
Klik op de knop EPSON Status Monitor. De EPSON Status Monitor wordt weergegeven.
Als de inkt (bijna) op is, verschijnt de knop How to (Hoe). Klik op How to (Hoe) en de EPSON Status Monitor geeft u stapsgewijze instructies voor het vervangen van de cartridges.
U kunt dit programma ook gebruiken om vóór het afdrukken de cartridgestatus te controleren. De EPSON Status Monitor toont de cartridgestatus van het moment waarop het programma werd geopend. Klik op Update (Updaten) als u de cartridgestatus wilt bijwerken.