Grondbeginselen van het afdrukken

Opmerking:
De schermafbeeldingen in dit gedeelte verschillen afhankelijk van het model.
Voordat u afdrukt, moet u het papier juist plaatsen.
Klik voor meer informatie over het afdrukgebied op het tabblad Bijlage in de rechterbovenhoek van het venster van de Gebruikershandleiding. Klik vervolgens op Productinformatie en Technische specificaties.
Maak na het opgeven van de instellingen eerst één proefafdruk en controleer het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt.

Gewone printerinstellingen voor Windows

Opmerking:
De volgorde van de cartridges waarin ze vermeld staan, verschilt per printer.
Open het bestand dat u wilt afdrukken.
Open de printerinstellingen.
Klik op het tabblad Main (Hoofdgroep) en selecteer een van de volgende instellingen bij Quality Option (Kwaliteitoptie):
Selecteer de gewenste instelling voor Type.
Selecteer Borderless (Randloos) als u randloze foto's wilt afdrukken.
Als u wilt regelen hoeveel van de afbeelding buiten de rand van het papier valt, opent u het tabblad Page Layout (Paginalay-out), selecteert u Auto Expand (Automatisch vergroten) bij Enlargement Method (Vergrotingsmethode) en verplaatst u de schuifknop Expansion (Uitbreiding).
Selecteer de gewenste instelling voor Size (Formaat). U kunt ook een aangepast papierformaat definiëren. Zie de online-Help voor meer informatie.
Selecteer Portrait (Staand) (verticaal) of Landscape (Liggend) (horizontaal) om de afdrukstand van het document op het papier op te geven.
Opmerking:
Selecteer Landscape (Liggend) wanneer u op enveloppen wilt afdrukken.
Klik op OK om het venster met printerinstellingen te sluiten.
Druk het bestand af.

Gewone printerinstellingen voor Mac OS X

Opmerking:
Schermafbeeldingen van de vensters van de printerdriver in dit gedeelte zijn van Mac OS X10.5.
Open het bestand dat u wilt afdrukken.
Open het dialoogvenster Print (Afdrukken).
Klik op de knop Show Details (Toon details) (voor Mac OS X 10.7) of de knop (voor Mac OS X 10.6 of 10.5) om dit dialoogvenster uit te breiden.
Selecteer de printer die u gebruikt bij Printer.
Opmerking:
Het is mogelijk dat u bepaalde items in dit dialoogvenster niet kunt selecteren. Dit hangt af van de toepassing die u gebruikt. Kies in dat geval Page Setup (Pagina-instelling) in het menu File (Archief) van uw toepassing en geef de gewenste instellingen op.
Selecteer de gewenste instelling voor Paper Size (Papierformaat).
Opmerking:
Selecteer XXX (Borderless (Randloos)) bij Paper Size (Papierformaat) als u randloze foto’s wilt afdrukken.
Selecteer de juiste instelling voor Orientation (Afdrukstand).
Opmerking:
Selecteer 'Liggend' wanneer u op enveloppen wilt afdrukken.
Selecteer Print Settings (Printerinstellingen) in het venstermenu.
Selecteer de gewenste instelling voor Media Type (Afdrukmateriaal).
Selecteer de toepasselijke instelling voor Expansion (Uitbreiding) bij het randloos afdrukken om te bepalen hoeveel van de afbeelding buiten de rand van het papier valt.
Klik op Print (Afdrukken) om te beginnen met afdrukken.