Problemen met de netwerkinterface oplossen

Overzicht:

Als u de printer en uw computer via een netwerk met elkaar wilt verbinden, moet uw computer op voorhand met het netwerk worden verbonden. Als er geen netwerkinterface is gekoppeld aan het lokale netwerk (Wi-Fi of Ethernet) op uw computer, wordt weergegeven dat er een interfacefout is opgetreden. Volg de onderstaande instructies om dit probleem op te lossen.

Stap 1

Controleer de netwerkomgeving van de computer.

Volg eerst de onderstaande instructies om de netwerkstatus van de computer te controleren.

Windows

Windows 7/Vista: Selecteer Start > Control Panel (Configuratiescherm) > View network status and tasks (Netwerkstatus en -taken weergeven).
Windows XP: Selecteer start > Control Panel (Configuratiescherm) > Network and Internet Connections (Netwerk- en Internet-verbindingen).
Windows 7/Vista: Klik op Change adapter settings (Adapterinstellingen wijzigen) (7) of Manage network connections (Netwerkverbindingen beheren) (Vista).
Windows XP: Klik op Network Connections (Netwerkverbindingen).
Controleer of een pictogram voor een netwerkverbinding wordt weergegeven.
Zoek uw pictogram in de onderstaande tabel en ga door met de desbetreffende oplossing.
7/Vista
XP
Oplossing
Pictogram
Tekst
Pictogram
Tekst
Draadloze netwerkverbinding
Draadloze netwerkverbinding

A

Draadloze netwerkverbinding
Draadloze netwerkverbinding

B

LAN-verbinding
LAN-verbinding

C

LAN-verbinding
LAN-verbinding

D

Geen pictogrammen
Geen pictogrammen

E

Mac OS X

Selecteer System Preferences (Systeemvoorkeuren) in het Apple-menu.
Klik op het pictogram Network (Netwerk).
Controleer of het pictogram AirPort of Ethernet wordt weergegeven.
Zoek uw netwerkpictogram en ga door naar de desbetreffende oplossing.
Pictogram
Tekst
Oplossing
AirPort

A

AirPort

B

Ethernet

C

Geen pictogrammen

E

Stap 2

Pas de desbetreffende oplossing toe.

Oplossing
Status
Oplossingen

A

De computer heeft wel de hardware voor een Wi-Fi-netwerkverbinding en die is ingeschakeld, maar er is geen verbinding met het netwerk.
・ Als er al een Wi-Fi-netwerk is geconfigureerd met een toegangspunt, controleer dan of de netwerkapparatuur (zoals de router of het toegangspunt) aanstaat. Na het inschakelen van de netwerkapparatuur moet u een paar minuten wachten voordat het netwerk goed werkt.
・ Als u geen Wi-Fi-netwerk hebt geconfigureerd met een toegangspunt, kunt u de printer en computer rechtstreeks met elkaar verbinden in de ad-hocmodus. Zie “Ad-hocmodus instellen op de computer”.

B

De computer heeft wel de hardware voor een Wi-Fi-netwerkverbinding, maar die is niet ingeschakeld.
・ Activeer de netwerkstatus. Na het activeren van de netwerkstatus moet u een paar minuten wachten voordat het netwerk goed werkt.

C

De computer heeft wel de hardware voor een Ethernet-netwerkverbinding, maar de computer is niet verbonden met het netwerk.
・ Als er al een Ethernet-netwerk is ingesteld, controleer dan of de router of hub aanstaat.
・ Controleer of de LAN-kabel goed is aangesloten op de router, hub en computer.

D

De computer heeft wel de hardware voor een Ethernet-netwerkverbinding, maar die is niet ingeschakeld.
・ Activeer de netwerkstatus. Na het activeren van de netwerkstatus moet u een paar minuten wachten voordat het netwerk goed werkt.

E

De hardware voor Wi-Fi- of Ethernet-verbindingen bestaat niet of wordt niet herkend.
・ Als een netwerkinterface is aangesloten op of ingebouwd in de computer, controleer dan of die interface wel werkt.
・ Als er geen netwerkinterface is aangesloten op of ingebouwd in de computer, kunt u de printer niet gebruiken via een netwerk. Selecteer Vaste USB-verbinding en sluit de printer en uw computer via een USB-kabel op elkaar aan. Als u de printer wilt gebruiken via een Wi-Fi- of Ethernet-netwerk, configureer dan eerst het netwerk voor uw computer en pas vervolgens de verbinding aan. (Zie de netwerkhandleiding voor meer informatie.)
Zie de documentatie van uw computer of netwerkinterface als u niet weet hoe u uw computer of netwerkinterface moet configureren.

Stap 3

Controleer het pictogram van de netwerkverbinding opnieuw.

Als een van de volgende pictogrammen wordt weergegeven voor uw netwerkverbinding, dan kunt u nu via uw netwerk een verbinding tot stand brengen tussen uw printer en computer.
Netwerk
Windows 7/Vista
Windows XP
Macintosh
Wi-Fi
Ethernet
Als uw computer via een mobiel G3-netwerk met internet is verbonden, dan kunt u de printer en uw computer alleen draadloos met elkaar verbinden in de ad-hocmodus als er nog een netwerkinterface beschikbaar is. Er zijn echter enkele punten om rekening mee te houden. Zie “Ad-hocmodus instellen op de computer” in de netwerkhandleiding voor meer informatie over ad-hocverbindingen.