Besturingssysteemspecifieke problemen

Functietabel IPv4/IPv6

Welke functies beschikbaar zijn, hangt af van het besturingssysteem van de computer. Raadpleeg voor meer informatie de volgende tabel.

Functie
Windows
Mac
7
Vista
XP
OS X
Compatibel

IPv4
Ja
Ja
Ja
Ja
IPv6
Ja
Ja
-
Ja*1
Afdrukpoort

Standaard-TCP/IP-poort
v4/v6
v4/v6
v4
-
EpsonNet Print-poort
v4
v4
v4
-
WSD-poort
v4/v6
v4/v6
-
-
Bonjour Printing
-
-
-
v4/v6
Scannen

EPSON Scan
v4
v4
v4
v4
Event Manager
v4
v4
v4
v4
WSD Scan
v4/v6
v4/v6
-
-
Gedeelde bestanden (geheugenkaart, extern apparaat)

v4
v4
v4
v4
Fax verzenden/ontvangen

v4
v4
v4
v4
v4=IPv4, v6=IPv6
*1 Mac OS X 10.5 of hoger

Mac OS X

De printer wordt niet weergegeven in Printer toevoegen

Is de printerdriver geïnstalleerd?
Installeer de printerdriver. Zie Epson Install Navi gebruiken voor meer informatie over de softwareconfiguratie.
Staat de netwerkvoorziening bovenaan op de netwerklijst?
Als services voor zowel vaste als draadloze netwerken zijn ingeschakeld op de computer, wordt de printer mogelijk niet gevonden.
Volg in dit geval de onderstaande instructies om de netwerkvoorziening die u wilt gebruiken bovenaan te plaatsen.

Mac OS X 10.4:
1. Open System Preferences (Systeemvoorkeuren) - Network (Netwerk).
2. Selecteer Network Port Configurations (Configuratie netwerkpoorten) in het venstermenu Show (Toon).
3. Sleep de netwerkvoorziening naar boven in de lijst.
4. Klik op Apply (Pas toe) om de instellingen toe te passen en sluit het venster Network (Netwerk).

Mac OS X 10.5/10.6:
1. Open System Preferences (Systeemvoorkeuren) - Network (Netwerk).
2. Klik op het pictogram en selecteer Set Service Order (Stel volgorde in).
3. Sleep de netwerkvoorziening die u het meest gebruikt naar boven in de lijst.
4. Klik op OK.
5. Klik op Apply (Pas toe) om de instellingen toe te passen.
Zijn de netwerkinstellingen geconfigureerd op de computer?
De instellingen zijn afhankelijk van het protocol. Probeer het volgende:
EPSON TCP/IP: Open System Preferences (Systeemvoorkeuren) - Network (Netwerk) - TCP/IP (Mac OS X 10.4) of open System Preferences (Systeemvoorkeuren) - Network (Netwerk) - Advanced (Geavanceerd) - TCP/IP (Mac OS X 10.5/10.6) en controleer of de adressen zijn ingesteld dan wel of het juiste IP-adres, anders dan de fabrieksinstelling, is ingesteld in de netwerkinterface van de printer. Zie Configuratieproblemen.