Instellingen van de printersoftware / Voor Windows

Opties instellen op het tabblad Paginalay-out

Meer opties

U kunt de afdrukgegevens als volgt aanpassen.

180° draaien

Hiermee worden de pagina's 180 graden gedraaid afgedrukt.

Spiegel afbeelding

Hiermee wordt een afbeelding in spiegelbeeld afgedrukt. (Tekst en afbeeldingen komen dus achterstevoren te staan.)

Verklein/vergroot document

Hiermee past u het documentformaat aan het papierformaat waarop u wilt afdrukken.
Zie Volledige pagina afdrukken

Exemplaren

Selecteer het aantal exemplaren dat u wilt afdrukken.

U kunt kiezen uit de volgende instellingen.

Omgekeerde volgorde

Hiermee worden uw documenten in omgekeerde volgorde afgedrukt, dus de laatste pagina eerst.

Sorteren

Hiermee wordt het document per set afgedrukt.

Meerdere pagina's

Hiermee wordt het mogelijk om de opties Pagina's per vel en Posterafdruk te gebruiken.

Pagina's per vel

Hiermee kunt u twee of vier pagina's van uw document afdrukken op één vel papier.
Zie Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken

Posterafdruk

U kunt een afzonderlijke pagina van een document zodanig vergroten dat deze ene pagina 4, 9 of 16 vellen papier beslaat.
Zie Posters afdrukken

Randloos

Wanneer het selectievakje Randloos wordt ingeschakeld op het tabblad Hoofdgroep, kan de schuifbalk Randloos - Uitbreiding worden gebruikt. Met deze schuifbalk kunt u zelf regelen hoeveel van de afbeelding buiten de rand van het papier valt bij het randloos afdrukken.

Voor de meeste afdruktaken wordt Max aangeraden, zodat de marges aan alle randen van het papier volledig wegvallen.

Wanneer u de schuifbalk naar Min beweegt, valt een minder groot deel van de afbeelding buiten de randen van het papier. Dit betekent echter ook dat er marges zichtbaar kunnen worden aan één of meer zijden van het papier.

Watermerk

Hiermee kunt u een tekst of afbeelding afdrukken als watermerk.
Zie Watermerken afdrukken

Dubbelzijdig afdrukken

Er kan op twee manieren dubbelzijdig worden afgedrukt. Met de standaardinstelling kunt u de oneven pagina's eerst afdrukken. Wanneer deze pagina's zijn afgedrukt, legt u ze opnieuw in de printer zodat de even pagina's kunnen worden afgedrukt op de andere zijde van het papier. Met de instelling Gevouwen boekje kunt u enkel gevouwen boekjes maken.
Zie Dubbelzijdig afdrukken