De printerstatus controleren

Voor Windows

De voortgangsbalk gebruiken

Als u een afdruktaak naar de printer stuurt, wordt de voortgangsbalk weergegeven, zoals in de volgende illustratie.
Dit venster geeft de voortgang van de huidige afdruktaak aan en bevat informatie over de printerstatus.
Als zich tijdens het afdrukken een probleem voordoet, wordt een foutbericht weergegeven in het tekstvak van het venster van de voortgangsbalk. Klik voor meer informatie op Technical Support (Technische ondersteuning) om de online Gebruikershandleiding te openen.
Wanneer de inkt op is, wordt de knop How To (Hoe) weergegeven. Klik op How To (Hoe) en de EPSON Status Monitor 3 geeft u stapsgewijze instructies voor het vervangen van de cartridges.

EPSON Status Monitor 3 gebruiken

EPSON Status Monitor 3 geeft gedetailleerde informatie over de status van de printer.
U kunt de EPSON Status Monitor 3 op twee manieren openen:
Dubbelklik op het printerpictogram op de taskbar (taakbalk) van Windows.
Zie Via het snelkoppelingspictogram op de taskbar (taakbalk) voor meer informatie over het toevoegen van dit pictogram aan de taskbar (taakbalk) van Windows.
Open de printerdriver, klik op het tabblad Maintenance (Hulpprogramma's) en klik op de knop EPSON Status Monitor 3.
Wanneer u EPSON Status Monitor 3 opent, wordt het volgende venster weergegeven:
EPSON Status Monitor 3 biedt de volgende informatie:
Huidige status:
Wanneer de inkt op is, wordt de knop How To (Hoe) weergegeven in het venster EPSON Status Monitor 3. Als u op How To (Hoe) klikt, worden er instructies weergegeven voor het vervangen van de cartridge en wordt de printkop naar de positie verplaatst waar u de cartridge kunt vervangen.
Ink Levels (Inktniveau):
EPSON Status Monitor 3 biedt een grafische weergave van de cartridgestatus.
Information (Informatie):
U kunt informatie over de geïnstalleerde cartridges weergeven door te klikken op Information (Informatie).
Technical Support (Technische ondersteuning):
U kunt de online Gebruikershandleiding openen vanuit EPSON Status Monitor 3. Als u problemen ondervindt, klikt u op Technical Support (Technische ondersteuning) in het venster EPSON Status Monitor 3.
Print Queue (Wachtrij):
U kunt de Windows Spooler weergeven door te klikken op Print Queue (Wachtrij).

Voor Mac OS X

Werken met EPSON Status Monitor

Als de EPSON Status Monitor een printerprobleem vaststelt, wordt dit gemeld in een foutbericht.
Volg de onderstaande stappen om de EPSON Status Monitor te openen.
Open Epson Printer Utility 4.
Klik op de knop EPSON Status Monitor. De EPSON Status Monitor wordt weergegeven.
Wanneer de inkt op is, wordt de knop How To (Hoe) weergegeven. Klik op How To (Hoe) en de EPSON Status Monitor geeft u stapsgewijze instructies voor het vervangen van de cartridges.
U kunt dit programma ook gebruiken om vóór het afdrukken de cartridgestatus te controleren. De EPSON Status Monitor toont de cartridgestatus van het moment waarop het programma werd geopend. Klik op Update (Updaten) als u de cartridgestatus wilt actualiseren.