Scansoftware verwijderen

Sommige problemen kunnen worden opgelost door de scansoftware te verwijderen en opnieuw te installeren. Dit kan ook nodig zijn na een upgrade van uw besturingssysteem.

De installatie van Epson Scan ongedaan maken

Verwijder Epson Scan aan de hand van de instructies in het gedeelte voor uw besturingssysteem.

Windows

Opmerking:
De illustraties in dit gedeelte zijn afkomstig uit Windows XP. De dialoogvensters voor uw specifieke besturingssysteem kunnen er iets anders uitzien.
Om software te kunnen verwijderen onder Windows Vista hebt u een beheerdersaccount met wachtwoord nodig als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.
Om software te kunnen verwijderen onder Windows XP en 2000 moet u zijn aangemeld als systeembeheerder (Windows XP) of als gebruiker uit de groep Administrators (Windows 2000).
Schakel de scanner uit en ontkoppel de interfacekabel.
Ga op een van de volgende manieren te werk:
Windows Vista en XP:
Klik op de knop Start of selecteer Start gevolgd door Configuratiescherm.
Windows Me, 98 SE en 2000:
Klik op Start, wijs naar Instellingen en selecteer Configuratiescherm.
Ga op een van de volgende manieren te werk:
Windows Vista:
Klik op Een programma verwijderen in de categorie Programma's en selecteer EPSON Scan in de lijst.
Windows XP, Me, 98 SE en 2000:
Dubbelklik op het pictogram Software en selecteer EPSON Scan in de lijst.
Ga op een van de volgende manieren te werk:
Windows Vista:
Klik op Verwijderen/wijzigen.
Windows XP en 2000:
Klik op Wijzigen/Verwijderen.
Windows Me en 98 SE:
Klik op Toevoegen/Verwijderen.
Klik op Ja wanneer u om bevestiging wordt gevraagd.
Volg de instructies op het scherm om Epson Scan te verwijderen.
In bepaalde gevallen wordt u gevraagd de computer opnieuw te starten. Als dit gebeurt, selecteer dan Ik wil nu herstarten en klik op Voltooien.

Mac OS X

Sluit alle geopende toepassingen.
Plaats de cd-rom met de scannersoftware in uw Macintosh.
Dubbelklik op het pictogram Mac OS X in de map Epson. Het installatieprogramma van de cd verschijnt. Klik op Aangepaste installatie.
Selecteer het scannerstuurprogramma (EPSON Scan).
Opmerking:
Wanneer het verificatiedialoogvenster verschijnt, voert u uw wachtwoord of zin in en klikt u op OK.
Lees de gebruiksrechtovereenkomst van de software en klik op Accepteren.
Selecteer Verwijderen in het menu linksboven en klik op Verwijderen.
Volg de instructies op het scherm om het scannerstuurprogramma te verwijderen.

Epson Creativity Suite verwijderen

Verwijder Epson Creativity Suite aan de hand van de instructies in het gedeelte voor uw besturingssysteem.

Windows

Opmerking:
De illustraties in dit gedeelte zijn afkomstig uit Windows XP. De dialoogvensters voor uw specifieke besturingssysteem kunnen er iets anders uitzien.
Om software te kunnen verwijderen onder Windows Vista hebt u een beheerdersaccount met wachtwoord nodig als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.
Om software te kunnen verwijderen onder Windows XP en 2000 moet u zijn aangemeld als systeembeheerder (Windows XP) of als gebruiker uit de groep Administrators (Windows 2000).
Ga op een van de volgende manieren te werk:
Windows Vista en XP:
Klik op de knop Start of selecteer Start gevolgd door Configuratiescherm.
Windows Me, 98 SE en 2000:
Klik op Start, wijs naar Instellingen en selecteer Configuratiescherm.
Ga op een van de volgende manieren te werk:
Windows Vista:
Klik op Een programma verwijderen in de categorie Programma's en selecteer EPSON Attach to Email in de lijst.
Windows XP, Me, 98 SE en 2000:
Dubbelklik op het pictogram Software en selecteer EPSON Attach to Email in de lijst.
Ga op een van de volgende manieren te werk:
Windows Vista:
Klik op Verwijderen/wijzigen.
Windows XP en 2000:
Klik op Wijzigen/Verwijderen.
Windows Me en 98 SE:
Klik op Toevoegen/Verwijderen.
Klik op Ja wanneer u om bevestiging wordt gevraagd.
Volg de instructies op het scherm om Epson Attach to Email te verwijderen.
Voer stap 2 t/m 4 opnieuw uit voor elk van de onderstaande programma's waaruit Epson Creativity Suite is samengesteld:
Epson Copy Utility 3
Epson Easy Photo Print
Epson File Manager
Epson Scan Assistant
Opmerking:
Het is mogelijk dat u nog meer programma's kunt gebruiken. Dit hangt af van de software die op uw computer is geïnstalleerd.
In bepaalde gevallen wordt u gevraagd de computer opnieuw te starten. Als dit gebeurt, selecteer dan Ik wil nu herstarten en klik op Voltooien.

Mac OS X

Opmerking:
Wanneer u toepassingen wilt verwijderen, moet u als systeembeheerder zijn aangemeld. Met een beperkte account kunt u geen programma's verwijderen.
Sluit alle geopende toepassingen.
Plaats de cd-rom met de scannersoftware in uw Macintosh.
Dubbelklik op het pictogram Mac OS X in de map Epson. Het installatieprogramma van de cd verschijnt. Klik op Aangepaste installatie.
Selecteer het programma dat u wilt verwijderen.
Lees de gebruiksrechtovereenkomst van de software en klik op Accepteren.
Selecteer Verwijderen in het menu linksboven en klik op Verwijderen.
Opmerking:
Wanneer u Verwijderen niet kunt selecteren, dubbelklikt u op de map Toepassingen op de harde schijf van de Mac OS X, selecteert u de toepassing die u wilt verwijderen en sleept u deze vervolgens naar het pictogram van de prullenbak.
Volg de instructies op het scherm om de toepassing te verwijderen.

De digitale Gebruikershandleiding verwijderen

Verwijder deze digitale Gebruikershandleiding aan de hand van de instructies in het gedeelte voor uw besturingssysteem.

Windows

Opmerking:
Om software te kunnen verwijderen onder Windows Vista hebt u een beheerdersaccount met wachtwoord nodig als u als beperkte gebruiker bent aangemeld.
Om software te kunnen verwijderen onder Windows XP en 2000 moet u zijn aangemeld als systeembeheerder (Windows XP) of als gebruiker uit de groep Administrators (Windows 2000).
Zet de scanner uit met de aan-uitknop On.
Trek de USB-kabel van de scanner uit de computer.
Ga op een van de volgende manieren te werk:
Windows Vista en XP:
Klik op de knop Start of selecteer Start gevolgd door Configuratiescherm.
Windows Me, 98 SE en 2000:
Klik op Start, wijs naar Instellingen en selecteer Configuratiescherm.
Ga op een van de volgende manieren te werk:
Windows Vista:
Klik op Een programma verwijderen in de categorie Programma's en selecteer Gebruikershandleiding (modelnaam) in de lijst.
Windows XP, Me, 98 SE en 2000:
Dubbelklik op het pictogram Software en selecteer Gebruikershandleiding (modelnaam) in de lijst.
Ga op een van de volgende manieren te werk:
Windows Vista:
Klik op Verwijderen/wijzigen.
Windows XP en 2000:
Klik op Wijzigen/Verwijderen.
Windows Me en 98 SE:
Klik op Toevoegen/Verwijderen.
Klik op Ja wanneer u om bevestiging wordt gevraagd.
Volg de instructies op het scherm om de Gebruikershandleiding te verwijderen.

Mac OS X

Sleep deze map en dit pictogram naar de prullenmand:
De map Gebruikershandleiding in de map (modelnaam).
Het pictogram (modelnaam) Gebruikershandleiding op het bureaublad.