De scanner gebruiken als kopieerapparaat

Wanneer uw scanner en printer samen zijn aangesloten op uw computer, kunt u deze apparatuur samen gebruiken als kopieerapparaat. Tijdens het kopiëren kunt u vergroten en verkleinen, verkleurde foto's opfrissen, stof verwijderen, tekst verbeteren en de helderheid en het contrast van uw afbeeldingen bijregelen.

Plaats uw originele document of foto op de scanner. Zie Documenten of foto’s op de scanner plaatsen.

Start Epson Copy Utility op een van de volgende manieren.

• Windows:
    Andere mogelijkheid: klikt op de startknop of selecteer Start > Programma's of Alle programma's > EPSON Creativity Suite > Copy Utility > EPSON Copy Utility.

• Mac OS X:
    Open de mappen Programma's > EPSON > Creativity Suite > Copy Utility en dubbelklik op het pictogram EPSON Copy Utility.

Het Copy Utility-venster verschijnt:

Selecteer uw scanner in de lijst met scanners boven in het venster.

Selecteer uw printer in de lijst met printers.

Klik op Type bron, selecteer het type document dat u wilt kopiëren en klik vervolgens op OK. Zie de onderstaande tabel:

Instelling bij Type bron

Type document

Document in kleur (één pagina)

Een document van één pagina in kleur met tekst of tekst en illustraties, zoals een flyer.

Document in zwart-wit (één pagina)

Een document van één pagina in zwart-wit met tekst of tekst en illustraties, zoals een brief.

Document in kleur (meerdere pagina's)

Een document van meer dan één pagina in kleur met tekst of tekst en illustraties, zoals een brochure.

Document in zwart-wit (meerdere pagina's)

Een document van meer dan één pagina in zwart-wit met tekst of tekst en illustraties, zoals een handleiding.

Foto

Een foto in kleur of zwart-wit.

Klik op Papieruitvoer, selecteer het afdrukmateriaal en formaat dat u in de printer hebt geplaatst en klik vervolgens op OK.

Opmerking:

Bij gebruik van bepaalde Epson-printers verschijnt het venster met printerinstellingen. Zie de printerdocumentatie voor meer informatie over het selecteren van de juiste instellingen.

Klik op Kopieerformaat, selecteer de gewenste vergroting of verkleining en klik vervolgens op OK.

Opmerking:

Als u afdrukt met een Epson-printer die zonder witranden kan afdrukken, kunt u opties instellen voor het gebruik van marges.

Als u een verkleurde foto kopieert en de kleuren van die foto wilt opfrissen, schakelt u het selectievakje Kleuren herstellen in. (Deze optie kan alleen worden gebruikt wanneer Type bron op Foto staat.)

Als u tijdens het kopiëren stof wilt verwijderen, schakelt u het selectievakje Stof verwijderen in. (Deze optie kan alleen worden gebruikt wanneer Type bron op Foto staat.)

Als u een kleuren- of zwart-witdocument wilt kopiëren, kunt u de kwaliteit van tekst en lijntekeningen verbeteren door het selectievakje Tekst verbeteren ingeschakeld te laten. (Deze optie kan alleen worden gebruikt wanneer Type bron op een van de Document-opties staat.)

Klik op de schuifbalk onder Helderheid en/of Contrast als de helderheid en het contrast van het origineel moeten worden bijgeregeld tijdens het kopiëren. (Bijregelen is alleen mogelijk wanneer Type bron op Foto staat.)

Klik op de pijl van het vak Aantal exemplaren om het gewenste aantal kopieën op te geven, indien nodig.

Klik op de knop Kopiëren wanneer u klaar bent om te scannen en af te drukken.

Opmerking:

Klik onder in het venster op de knop Aangepast kopiëren als u vóór het afdrukken een scanvoorbeeld wilt zien of als u nog meer kopieerinstellingen wilt opgeven. Klik op Help in Copy Utility voor meer informatie over het gebruik van de functies voor aangepast kopiëren.