Poster afdrukken (alleen Windows)

Printerinstellingen
Een poster maken van uw afdrukken

Door één pagina te vergroten en af te drukken op meerdere vellen papier kunt u posters maken.

Opmerking:

Deze functie is niet beschikbaar onder Mac OS X.

Printerinstellingen

Open de printerinstellingen.

Klik op het tabblad Hoofdgroep en selecteer een van de volgende instellingen bij Kwaliteitoptie:

• Concept voor snelle afdrukken met een lagere afdrukkwaliteit

• Tekst voor documenten met uitsluitend tekst

• Tekst & Afbeelding voor pagina's met tekst en afbeeldingen in een hogere kwaliteit

• Foto voor een goede kwaliteit en snelheid

• Beste foto voor de beste afdrukkwaliteit

Selecteer het gewenste afdrukmateriaal.

Selecteer het juiste formaat.

Selecteer Staand (verticaal) of Liggend (horizontaal) om de afdrukstand van het document op het papier op te geven.

Klik op het tabblad Paginalay-out, schakel Meerdere pagina's in en selecteer Posterafdruk. Klik op de pijl omhoog of omlaag om te kiezen uit 2x1, 2x2, 3x3 en 4x4.

Selecteer Randen of Randloos aan de hand van de volgende tabel.

Randen

Zo worden de panelen afgedrukt mét marge om af te snijden en te overlappen.

Randloos

Zo kunt u posters maken zonder de marges bij te snijden en zonder dat de panelen elkaar overlappen.

Opmerking:

De optie Randloos voor het afdrukken van posters kan niet worden gebruikt onder Windows Me en 98 SE.

U kunt zelf regelen hoeveel van de afbeelding buiten de rand van het papier valt met de schuifbalk Randloos - Uitbreiding op het tabblad Paginalay-out.

Klik op Instellingen om in te stellen hoe de poster moet worden afgedrukt. Het dialoogvenster Posterinstellingen wordt geopend.

Geef de volgende instellingen op:

Snijlijnen afdrukken

Hiermee worden lijnen afgedrukt die aangeven waar u moet knippen.

Overlappende uitlijningstekens

Hiermee overlappen de panelen elkaar enigszins en worden uitlijningstekens afgedrukt zodat de panelen nauwkeuriger kunnen worden uitgelijnd.

Trimlijnen

Hiermee worden op de panelen dunne lijnen afgedrukt die u als leidraad kunt gebruiken bij het afsnijden van de pagina's.

Opmerking:
  • Als u in stap 7 het selectievakje Randloos inschakelt, verschijnt het bericht dat de posterafdrukken randloos worden en kunnen de instellingen uit de bovenstaande tabel niet worden gebruikt.

• Als u slechts enkele panelen wilt afdrukken en niet de volledige poster, klikt u op de panelen die u niet wilt afdrukken.

Klik op OK om het dialoogvenster Posterinstellingen te sluiten.

Maak na het opgeven van de bovenstaande instellingen eerst één proefafdruk en controleer het resultaat, voordat u grote hoeveelheden afdrukt. Volg verder de instructies.
Een poster maken van uw afdrukken

Een poster maken van uw afdrukken

Hierna wordt uitgelegd hoe u van uw afdruk een poster kunt maken met de optie 2x2 geselecteerd onder Posterafdruk en met Overlappende uitlijningstekens ingeschakeld als hulpmiddel.

Snijd de marge van vel 1 af langs een verticale lijn precies door het midden van de kruisjes boven- en onderaan de pagina:

Plaats de rand van vel 1 boven op vel 2, pas de kruisjes op beide vellen goed tegen elkaar en plak de vellen voorlopig aan elkaar vast aan de achterzijde van het papier:

Snijd de aan elkaar geplakte vellen in tweeën langs een verticale lijn, deze keer precies links naast de kruisjes:

Lijn de randen van het papier uit met behulp van de uitlijningstekens en plak de vellen aan de achterzijde aan elkaar vast:

Herhaal stap 1 t/m 4 om ook vel 3 en 4 aan elkaar vast te plakken.

Herhaal stap 1 t/m 4 om de boven- en onderrand van het papier vast te plakken:

Snijd de resterende marges af.