Scannerproblemen

De scanner wordt niet ingeschakeld

Controleer of het netsnoer van de scanner goed is aangesloten op de scanner en op een werkend stopcontact.
Controleer of het stopcontact wel werkt. U kunt dit eventueel testen door de stekker van een ander apparaat in het stopcontact te steken en dat apparaat aan te zetten.

U kunt Epson Scan niet starten

Wacht tot het statuslampje groen wordt; dat betekent dat de scanner gereed is om te scannen.
Controleer of de scanner is ingeschakeld.
Zet de computer en de scanner uit en controleer vervolgens of de kabel tussen beide apparaten goed is aangesloten.
Gebruik de USB-kabel die bij de scanner is geleverd.
Opmerking:
In sommige landen wordt de scanner geleverd zonder USB-kabel.
Probeer de scanner rechtstreeks aan te sluiten op de USB-poort van de computer of via slechts één USB-hub. De mogelijkheid bestaat dat de scanner niet goed werkt wanneer deze op de computer is aangesloten via meer dan één USB-hub.
Controleer of uw computer USB ondersteunt.
Als u gebruikmaakt van een TWAIN-programma, zoals Adobe Photoshop Elements, controleert u of de juiste scanner is geselecteerd bij Scanner of Source (Bron).
Als u een upgrade hebt geïnstalleerd voor het besturingssysteem van uw computer, moet Epson Scan opnieuw worden geïnstalleerd. Verwijder Epson Scan zoals beschreven in De scansoftware verwijderen en installeer Epson Scan vervolgens opnieuw zoals beschreven in Hier beginnen.
Alleen voor Windows:
Controleer of onder Imaging-apparaten in het venster Device Manager (Apparaatbeheer) de naam van uw scanner zonder vraagteken (?) of uitroepteken (!) wordt weergegeven. Als naast de naam van de scanner een van deze tekens wordt weergegeven of als de scanner als Unknown (Onbekend) wordt weergegeven, verwijdert u Epson Scan zoals beschreven in De scansoftware verwijderen en installeert u het programma opnieuw zoals beschreven in Hier beginnen.

De scanner die u wilt gebruiken werkt niet als meer dan één scanner is aangesloten op de computer.

Sluit alleen de scanner aan die u wilt gebruiken en probeer opnieuw te scannen.

Scannerfunctie op het bedieningspaneel werkt niet juist

Controleer of Epson Scan en Epson Event Manager juist zijn geïnstalleerd.
Controleer of u een programma hebt toegewezen aan de scanfunctie op het bedieningspaneel. Zie Programma's toewijzen aan een scannerknop voor instructies.
Mac OS X: Zorg er voor dat u bent aangemeld als de gebruiker die de scansoftware heeft geïnstalleerd. Andere gebruikers moeten eerst Epson Scanner Monitor in de map Applications (Programma’s) starten en vervolgens de scannerfunctie op het bedieningspaneel gebruiken om te scannen.