Alkuun > Turvallisuus

Tärkeitä turvallisuusohjeita

Lue kaikki tämän osan ohjeet, ennen kuin alat käyttää tulostinta. Noudata ehdottomasti kaikkia tulostimeen merkittyjä varoituksia ja ohjeita.

Tulostimen asentaminen

Ota tulostinta asentaessasi huomioon seuraavat seikat:
Älä tuki tai peitä tulostimessa olevia aukkoja.
Käytä vain tulostimen tyyppikilven mukaista virtalähdettä.
Käytä vain laitteen mukana toimitettavaa virtajohtoa. Muun johdon käyttäminen saattaa aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun.
Tulostimen virtajohto on tarkoitettu käytettäväksi vain tässä tulostimessa. Sen käyttäminen muussa laitteessa saattaa aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun.
Varmista, että virtajohto on paikallisten turvallisuussäädösten mukainen.
Vältä käyttämästä sellaisissa virtapiireissä olevia pistorasioita, joihin on jo kytketty kopiokoneita tai jatkuvasti käynnistyviä ja sammuvia laitteita, esimerkiksi ilmastointilaitteita.
Vältä käyttämästä pistorasioita, jotka on varustettu seinäkatkaisimella tai automaattiajastimella.
Pidä koko tietokonejärjestelmä riittävän etäällä mahdollisista sähkömagneettisten häiriöiden lähteistä, kuten kaiuttimista ja langattomien puhelimien pöytäyksiköistä.
Älä käytä vahingoittunutta tai kulunutta verkkojohtoa.
Jos kytket tulostimen sähköverkkoon jatkojohdon kautta, varmista, ettei jatkojohtoon kytkettyjen laitteiden yhteenlaskettu ampeeriarvo ylitä johdolle määritettyä ampeeriarvoa. Varmista myös, ettei kaikkien samaan pistorasiaan kytkettyjen laitteiden yhteenlaskettu ampeerimäärä ylitä pistorasialle määritettyä ampeeriarvoa.
Älä yritä huoltaa tulostinta itse.
Irrota tulostin sähköverkosta ja vie laite ammattitaitoiseen huoltoon seuraavissa tilanteissa:
jos verkkojohto tai -pistoke on vahingoittunut, tulostimeen on päässyt nestettä, tulostin on pudonnut tai sen kotelo on vahingoittunut, tulostin ei toimi normaalisti tai sen toiminta on muuttunut huomattavasti.
Jos käytät tulostinta Saksassa, talokytkentä tulee suojata 10 tai 16 ampeerin virrankatkaisijalla, joka suojaa tulostinta oikosuluilta ja ylivirtapiikeiltä.
Kun liität tulostimen tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen kaapelilla, varmista liitinten suunta. Liittimet voidaan liittää ainoastaan yhdellä tavalla. Liittimen kytkeminen väärin voi vahingoittaa molempia kaapelilla liitettäviä laitteita.
Jos pistoke vahingoittuu, vaihda virtajohto tai ota yhteyttä valtuutettuun sähköasentajaan. Jos pistokkeessa on sulakkeita, varmista, että vaihdat sulakkeet kooltaan ja virtamäärältään sopiviin sulakkeisiin.

Tulostimen paikan valitseminen

Ota tulostimen sijoituspaikkaa valitessasi huomioon seuraavat seikat:
Sijoita tulostin tasaiselle, tukevalle alustalle, joka on joka suuntaan tulostinta leveämpi. Jos sijoitat tulostimen seinän viereen, jätä tulostimen takaosan ja seinän väliin enemmän kuin 10 cm tilaa. Tulostin ei toimi oikein, jos se on vinossa kulmassa.
Älä säilytä tai kuljeta laitetta vinossa, pystyasennossa, kyljellään tai ylösalaisin. Muutoin kaseteista voi vuotaa mustetta.
Jätä tulostimen eteen tarpeeksi tilaa, jotta tulostetut sivut mahtuvat tulemaan kokonaan ulos.
Vältä paikkoja, joissa lämpötila ja kosteus vaihtelevat nopeasti. Älä aseta tulostinta alttiiksi suoralle auringonvalolle, muulle voimakkaalle valolle tai lämmönlähteille.
Vältä paikkoja, joissa tulostin on alttiina pölylle, iskuille tai tärinälle.
Jätä tulostimen ympärille tarpeeksi tilaa riittävää tuuletusta varten.
Sijoita tulostin lähelle pistorasiaa niin, että tulostimen verkkopistoke on helppo irrottaa.

Tulostimen käyttäminen

Ota tulostinta käyttäessäsi huomioon seuraavat seikat:
Älä työnnä mitään esineitä tulostimen sisään sen aukoista.
Varo läikyttämästä nesteitä tulostimen päälle.
Älä kosketa tulostimen sisällä olevaa litteää valkoista kaapelia.
Älä työnnä kättäsi tulostimen sisään äläkä kosketa värikasetteja tulostuksen aikana.
Älä suihkuta laitteen sisälle tai laitteen lähellä aerosoleja, jotka sisältävät syttyviä kaasuja. Muutoin voi syttyä tulipalo.
Älä siirrä tulostuspäätä käsin, ettei tulostin vahingoittuisi.
Katkaise tulostimesta virta aina painamalla virtapainiketta  . Kun painiketta painetaan,  -virtavalo alkaa vilkkua. Älä irrota tulostinta pistorasiasta tai katkaise laitteesta virtaa, ennen kuin  -virtavalo lakkaa vilkkumasta.
Ennen tulostimen kuljettamista varmista, että tulostuspää on perusasennossa (äärioikealla) ja värikasetit ovat oikein paikoillaan.
Jätä värikasetit paikoilleen. Kasettien poistaminen voi aiheuttaa tulostuspään kuivumisen, mikä puolestaan voi haitata tulostimen toimintaa.
Varo, etteivät sormet jää puristuksiin tulostimen kannen väliin kantta suljettaessa.

Värikasettien käsitteleminen

Ota värikasetteja käsitellessäsi huomioon seuraavat seikat:
Pidä värikasetit poissa lasten ulottuvilta. Älä anna lasten laittaa värikasetteja suuhunsa ja muuten käsitellä niitä.
Ravista uusia värikasetteja neljä tai viisi kertaa ennen pakkauksen avaamista.
Vuotojen välttämiseksi älä ravista värikasettia pakkauksen avaamisen jälkeen.
Käsittele käytettyjä värikasetteja varoen, sillä musteensyöttöaukon ympärillä voi olla mustetta. Jos mustetta pääsee iholle, muste on pestävä perusteellisesti pois vedellä ja saippualla. Jos mustetta joutuu silmiin, huuhtele ne välittömästi vedellä. Jos silmissä on ärsytystä tai näköhäiriöitä vielä huolellisen huuhtelun jälkeen, mene välittömästi lääkäriin.
Älä poista tai revi kasetissa olevaa tarraa. Muutoin kasetista voi vuotaa mustetta.
Asenna värikasetti paikalleen heti, kun olet poistanut sen pakkauksestaan. Jos avaat kasettipakkauksen paljon aikaisemmin kuin käytät sitä, normaali tulostaminen ei ehkä onnistu.
Käytä värikasetti ennen pakkaukseen painettua päivämäärää.
Älä yritä avata värikasetteja tai täyttää niitä uudelleen. Muutoin tulostuspää voi vahingoittua.
Jos tuot värikasetin kylmästä ympäristöstä lämpimään, anna sen lämmetä huoneenlämpöön vähintään kolme tuntia ennen sen käyttöä.
Säilytä värikasetit viileässä ja kuivassa paikassa.
Älä kosketa kasetin sivussa olevaa vihreää mikropiiriä. Se voi estää kasetin normaalin toiminnan ja tulostuksen.
Värikasetissa oleva mikropiiri sisältää erilaisia kasettia koskevia tietoja, kuten esimerkiksi värikasetin tilan, jotta kasetti voidaan tarvittaessa poistaa tulostimesta ja asentaa uudelleen. Mustetta kuluu kuitenkin aina jonkin verran, kun kasetti poistetaan, sillä tulostin tarkistaa käyttövarmuuden automaattisesti.
Jos poistat värikasetin tulostimesta myöhempää käyttöä varten, suojaa kasetin musteensyöttöalue lialta ja pölyltä ja säilytä kasettia samassa ympäristössä tulostimen kanssa. Musteensyöttöaukossa olevan venttiilin ansiosta erillistä kantta tai tulppaa ei tarvita, mutta muste voi tahrata esineitä, jotka pääsevät kosketuksiin kasetin tämän osan kanssa. Älä kosketa musteensyöttöaukkoa tai sitä ympäröivää aluetta.
Säilytä värikasetteja nimitarra ylöspäin. Älä säilytä värikasetteja ylösalaisin.

Varoitukset, muistutukset ja huomautukset

Tässä esitellään tämän käyttöoppaan varoitukset, muistutukset ja huomautukset sekä niiden tarkoitukset.
Varoitukset
varoittavat henkilövahinkojen vaarasta.
Muistutukset
on pantava merkille laitteiston vahingoittumisen välttämiseksi.
Huomautukset
sisältävät tärkeitä tulostimen käyttöä koskevia tietoja ja hyödyllisiä vihjeitä.