Pitkien kuvien tulostaminen rullapaperille

Sovellusasetukset

Rullapaperille tulostettava pitkä tulostusaineisto on tuotettava erillisen sovelluksen avulla. Aineisto voidaan sovellusohjelmasta riippuen tulostaa kahdella eri tavalla.
Ohjelmisto
Tulostinohjaimen asetukset
Paperilähde ja -koko
Reunukseton tulostus
Taitto- ja ladontaohjelmat, kuvankäsittelyohjelmistot
Windows: Roll Paper (Rullapaperi)
Mac OS X: Roll Paper (Rullapaperi), Roll Paper - Borderless (Rullapaperi - Reunukseton).
Kuva suurennetaan automaattisesti ja tulostetaan ilman valkoisia reunuksia. Jos käyttämässäsi ohjelmassa on erilliset marginaaliasetukset, aseta marginaalin leveydeksi 0 mm.
Pitkien kuvien tai muun pitkän tulostusaineiston tulostamista tukevat ohjelmistot
Windows: Roll Paper - Banner (Rullapaperi - Pitkä lomake)
Mac OS X: Roll Paper - Borderless Banner (Rullapaperi - Reunukseton pitkä lomake)
Kuvaa ei suurenneta. Suurenna kuvaa käyttämäsi ohjelmiston avulla 2,5 mm oikealle ja vasemmalle (yhteensä 5 mm). Jos käyttämässäsi ohjelmassa on erilliset marginaaliasetukset, aseta marginaalien leveydeksi 0 mm.
Seuraavassa taulukossa esitetään tulostinohjaimessa valittavissa olevat tulostuskoot. Paperirullan enimmäispituus voi olla suurempi kuin paperin korkeus, jos käytössä on ohjelmisto, joka tukee pitkälle lomakkeelle tulostamista. Varsinainen tulostuskorkeus voi kuitenkin ohjelmistosta ja tietokoneesta riippuen olla eri.
Paperin leveys
203,2–329,0 mm
Paperin korkeus
Windows: enintään 3276,7 mm
Mac OS X: enintään 1117,6 mm

Rullapaperin asettaminen

Rullapaperin lisäämisohjeet ovat seuraavassa osassa.

Tulostinasetukset (Windows)

Avaa tulostettava asiakirja.
Siirry tulostinasetuksiin.
Valitse Main (Yleiset) -välilehti, valitse oikea Media Type (Tulostusmateriaali) -asetus ja valitse sitten haluamasi Color (Väri), Print Quality (Tulostuslaatu) ja Mode (Tila) -asetukset.
Huomautus:
Käytettävissä olevat valinnat voivat riippua muista valituista asetuksista.
Valitse Source (Lähde) -asetukseksi Roll Paper (Rullapaperi) tai Roll Paper - Banner (Rullapaperi - Pitkä lomake).
Huomautus:
Roll Paper - Banner (Rullapaperi - Pitkä lomake) -asetusta voidaan käyttää pitkälle lomakkeelle tulostamista tukevien ohjelmistojen kanssa.
Älä valitse Source (Lähde) -asetukseksi Sheet (Arkki), jos tulostimeen on ladattu rullapaperia. Muutoin paperia syöttyy turhaan jokaisen asiakirjan jälkeen.
Valitse oikea Size (Koko) -asetus.
Valitse Borderless (Reunukseton), jos haluat tulostaa reunuksettomia valokuvia.
Huomautus:
Jos Source (Lähde) -asetukseksi on valittu Roll Paper (Rullapaperi), kuvaa suurennetaan automaattisesti siten, että se tulostuu ilman valkoisia reunuksia.
Kun Source (Lähde) -asetukseksi on valittu Roll Paper -Banner (Rullapaperi - Pitkä lomake), kuvaa ei suurenneta, vaan käyttäjän on suurennettava sitä itse 5 mm paperikokoa leveämmäksi (2,5 mm oikeasta ja vasemmasta reunasta).
Valitse Page Layout (Sivun asettelu) -välilehdeltä Suurenna/Pienennä ja valitse sitten Fit to Page (Sovita rullapaperin leveyteen) tai Fit to Roll Paper Width (Sovita rullapaperin leveyteen).
Huomautus:
Jos käytössä on sovellus, joka tulee pitkälle lomakkeelle tulostamista ja Source (Lähde) -asetukseksi on valittu Roll Paper - Banner (Rullapaperi - Pitkä lomake), Suurenna/Pienennä-määritystä ei tarvita.
Valitse sovelluksella luodun asiakirjan tai aineiston koko Page Size (Sivukoko) -luettelosta ja määritä tulostimeen asetetun rullapaperin leveys kohdassa Roll Width (Rullan leveys) tai Output Paper (Tulostepaperi).
Voit tarvittaessa mukauttaa paperikokoa valitsemalla User Defined (Käyttäjän määrittämä).
Paperin leveys
203,2–329,0 mm
Paperin korkeus
55,0–3276,7 mm
Huomautus:
Jos käytössä on sovellusohjelma, joka tukee pitkälle lomakkeelle tulostamista ja jos Source (Lähde) -asetukseksi on valittu Roll Paper - Banner (Rullapaperi - Pitkä lomake), ei paperikokoa tarvitse määrittää erikseen.
Varmista, että Optimize Enlargement (Optimoi suurennus) -valintaruutu on valittuna, tarkista muut asetukset ja aloita tulostus.
Leikkaa rullapaperi.
Huomautus:
Odota, kunnes tulostin lopettaa tulostuksen ja paperin syötön. Leikkaa paperi tulostimen takaosasta ja sammuta tulostin. Jäljellä oleva paperi syöttyy ulos.

Tulostinasetukset (Mac OS X 10.5)

Avaa tulostettava asiakirja.
Siirry Print (Tulosta) -valintaikkunaan.
Laajenna valintaikkuna napsauttamalla -painiketta. Valitse käyttämäsi tulostin Printer (Tulostin) -asetukseksi.
Valitse oikea Paper Size (Paperikoko) -asetus.
Huomautus:
Sovelluksesta riippuen kaikki valintaikkunan valinnat eivät ehkä ole käytettävissä. Jos kaikki valinnat eivät ole käytettävissä, valitse File (Tiedosto) -valikosta Page Setup (Sivun asetukset) ja määritä tarvittavat asetukset siellä.
Jos Paper Size (Paperikoko) -asetukseksi on valittu Roll Paper - Borderless (Rullapaperi - Reunukseton), kuvaa suurennetaan automaattisesti siten, että se tulostuu ilman valkoisia reunuksia.
Jos asetukseksi on valittu Roll Paper - Borderless Banner (Rullapaperi - Reunukseton pitkä lomake), kuvaa ei suurenneta, vaan käyttäjän on suurennettava sitä itse 5 mm paperin kokoa leveämmäksi (2,5 mm paperin oikeasta ja vasemmasta reunasta).
Voit mukauttaa paperikokoa myös valitsemalla Manage Custom Sizes (Mukautettujen kokojen hallinta)….
Paperin leveys
203,2–329,0 mm
Paperin korkeus
55,0–1117,6 mm
Valitse ponnahdusvalikosta Print Settings (Tulostusasetukset).
Valitse oikeat Media Type (Tulostusmateriaali)- ja Color (Väri) -asetukset sekä muut tarvittavat asetukset ja aloita tulostus. Katso lisätiedot käytönaikaisesta Print Settings (Tulostusasetukset) -ohjeesta.
Leikkaa rullapaperi.
Huomautus:
Odota, kunnes tulostin lopettaa tulostuksen ja paperin syötön. Leikkaa paperi tulostimen takaosasta ja sammuta tulostin. Jäljellä oleva paperi syöttyy ulos.

Tulostinasetukset (Mac OS X 10.3 ja 10.4)

Avaa tulostettava asiakirja.
Siirry Page Setup (Sivun asetukset) -valintaikkunaan.
Varmista, että oikea tulostin on valittuna ja valitse sitten oikea Paper Size (Paperikoko) -asetus.
Huomautus:
Jos Paper Size (Paperikoko) -asetukseksi on valittu Roll Paper - Borderless (Rullapaperi - Reunukseton), kuvaa suurennetaan automaattisesti siten, että se tulostuu ilman valkoisia reunuksia.
Jos Paper Size (Paperikoko) -asetukseksi on valittu Roll Paper - Boardless Banner (Rullapaperi - Pitkä lomake), kuvaa ei suurenneta, vaan käyttäjän on suurennettava sitä itse 5 mm paperikokoa leveämmäksi (2,5 mm paperin oikeasta ja vasemmasta reunasta).
Voit mukauttaa paperikokoa myös valitsemalla Manage Custom Sizes (Mukautettujen kokojen hallinta)….
Paperin leveys
203,2–329,0 mm
Paperin korkeus
55,0–1117,6 mm
Sulje Page Setup (Sivun asetukset) -valintaikkuna napsauttamalla OK.
Siirry Print (Tulosta) -valintaikkunaan.
Valitse ponnahdusvalikosta Print Settings (Tulostusasetukset).
Valitse oikeat Media Type (Tulostusmateriaali)-, Color (Väri)- ja Mode (Tila) -asetukset. Katso lisätiedot käytönaikaisesta Print Settings (Tulostusasetukset)-ohjeesta.
Tee tarvittavat asetukset ja aloita tulostus. Lisätietoja on tulostimen käytönaikaisessa oppaassa.
Leikkaa rullapaperi.
Huomautus:
Odota, kunnes tulostin lopettaa tulostuksen ja paperin syötön. Leikkaa paperi tulostimen takaosasta ja sammuta tulostin. Jäljellä oleva paperi syöttyy ulos.