CD- ja DVD-levyille tulostaminen

Tulostimen mukana toimitettavalla EPSON Print CD -ohjelmistolla voit luoda CD/DVD-etikettejä. Kun olet luonut tiedoston, voit tulostaa sen suoraan 12 cm:n tai 8 cm:n CD/DVD-levylle.

Huomautus CD/DVD-tulostuksesta

Suosittelemme CD/DVD-tulostukseen mattamustan värikasetin käyttöä. Valokuvamusta-värikasetin käyttö voi aiheuttaa tulostuslaadun heikkenemisen.
Säilytä CD/DVD-taso tasaisella alustalla. Vääntynyt tai vahingoittunut CD/DVD-taso saattaa estää tulostinta toimimasta normaalisti.
Käytä vain CD/DVD-levyjä, jotka on merkitty tulostamiseen sopiviksi, esimerkiksi merkinnöillä “Printable on the label surface (Etikettipuolelle voidaan tulostaa)” tai “Printable with ink jet printers (Voidaan tulostaa mustesuihkutulostimilla)”.
Lisätietoja CD/DVD-levyjen käsittelystä ja tietojen tallentamisesta CD/DVD-levyille saat CD/DVD-levyjen mukana toimitetuista ohjeista.
Toisin kuin Epson-erikoispapereita käytettäessä, matalampi värikylläisyys takaa paremman lopputuloksen CD/DVD-levylle tulostettaessa.
Älä tulosta CD/DVD-levylle, ennen kuin olet tallentanut haluamasi tiedot levylle. Muutoin levyn pinnalla olevat sormenjäljet, lika tai naarmut saattavat aiheuttaa virheitä tietojen tallennuksessa.
Kokeile tulostusta ylimääräiselle CD/DVD-levylle ja tarkista tulostuspinta vuorokauden kuluttua, erityisesti siinä tapauksessa, jos aiot tulostaa suuren määrän CD/DVD-levyjä.
Ennen kuin käytät tai kosketat CD/DVD-levyjen tulostettua pintaa, anna levyjen kuivua suojassa suoralta auringonvalolta.
CD/DVD-levyn tyypistä ja tulostuksen värikylläisyydestä riippuen väri saattaa levitä.
Jos tulostettu pinta on tahmea vielä kuivumisen jälkeen, värikylläisyys saattaa olla liian suuri. Vähennä siinä tapauksessa värikylläisyyden tasoa EPSON Print CD -ohjelmistossa.
Kostea tulostuspinta saattaa aiheuttaa värin leviämistä.
Jos CD/DVD-tasoon tai sisäpuolen läpinäkyvään lokeroon tulostetaan vahingossa, pyyhi väri pois välittömästi.
Tulostaminen uudelleen samalle CD/DVD-levylle ei välttämättä paranna tulostuslaatua.
Voit määrittää CD/DVD-levyn tulostusalueen EPSON Print CD -ohjelmiston avulla. Määritä tulostusalue sopimaan tulostuksessa käyttämäsi CD/DVD-levyn tulostusalueelle. Huomaa määrityksiä tehdessäsi, että väärät asetukset saattavat tahrata CD/DVD-tason tai CD- tai DVD-levyn.
Jos tulostat CD/DVD-levylle sovelluksella, joka ei tue CD/DVD-levylle tulostamista, CD/DVD-tasolle, levyjen pintaan tai tulostimen sisäpuolelle saattaa muodostua tahroja.
Tulosta vain pyöreille CD/DVD-levyille.
CD/DVD-levyn tulostusalue on kuvattu seuraavasti.
12 cm:n CD/DVD-levy
8 cm:n CD/DVD-levy
Muistutus:
Muista asettaa levyn sisä- ja ulkohalkaisija kuvassa osoitetuille alueille. Vaikka EPSON Print CD -ohjelmalla voidaankin asettaa sisähalkaisijaksi 18 mm ja ulkohalkaisijaksi 120 mm, CD/DVD-asema saattaa vaurioitua, jos levyn tulostusalueen ulkopuolelle on tulostettu.
Huomautus:
Jos tulostat seuraaville alueille, levy tai CD/DVD-taso saattaa tahriintua.
Keskiosa
21–42 mm

CD/DVD-levyn asettaminen

CD/DVD-levyn asetusohjeet ovat seuraavassa osassa.

EPSON Print CD -ohjelmiston käynnistäminen

Windows

Käynnistä EPSON Print CD -ohjelmisto kaksoisnapsauttamalla EPSON Print CD -kuvaketta työpöydällä.
Huomautus:
Jos EPSON Print CD -kuvaketta ei näy työpöydällä, napsauta Start (Käynnistä) (kaikki Windows-käyttöjärjestelmät paitsi Windows Vista) tai käynnistyspainiketta (Windows Vista), valitse Programs (Ohjelmat) tai All Programs (Kaikki ohjelmat), valitse EPSON Print CD ja valitse sitten EPSON Print CD.
Ohjeita EPSON Print CD -ohjelmiston käyttöön saat Help (Ohje) -valikosta.

Mac OS X

Käynnistä EPSON Print CD -ohjelmisto kaksoisosoittamalla Macintosh HD (oletuskiintolevy) -kuvaketta, Applications (Sovellukset) -kansiota, EPSON Print CD -kansiota ja sitten EPSON Print CD -kuvaketta.
Huomautus:
Ohjeita EPSON Print CD -ohjelmiston käyttöön saat Help (Ohje) -valikosta.

CD/DVD-levylle tulostaminen (Windows)

EPSON Print CD -ohjelmistolla voit tulostaa kuvia CD/DVD-levylle. Seuraavassa ohjeessa kerrotaan, miten EPSON Print CD -ohjelmistolla tulostetaan CD/DVD-levylle.
Huomautus:
Jos CD/DVD-taso on poistettu tai sitä ei ole syötetty oikein, kun aloitat CD/DVD-tulostuksen, korjaa tason asetus.
Katso CD/DVD-levyn asettaminen
Jos taso syöttyy ulos tulostimesta, kun aloitat CD/DVD-tulostuksen, tulostin ei ole valmis. Odota, kunnes näet näytöllä viestin, joka pyytää asettamaan tason. Aseta taso sitten uudelleen ja paina paperipainiketta.
Kerralla voidaan tulostaa vain yksi CD- tai DVD-levy. Kun Copies (Kopiot) -asetuksena on 2 tai enemmän, poista jokainen CD- tai DVD-levy tasolta tulostamisen jälkeen ja aseta seuraava CD- tai DVD-levy tasolle. Jatka tulostusta painamalla -painiketta.
Katso CD/DVD-levyn asettaminen
Jos valitsit Printer Settings (Tulostinasetukset) -ikkunan Media Type (Tulostusmateriaali) -asetukseksi CD/DVD Premium Surface (CD/DVD Ensiluokkainen pinta) ja käytät laadukasta CD/DVD-levyä, voit tulostaa laadukkaita CD/DVD-etikettejä.
Varmista, että CD- ja DVD-levyt ovat täysin kuivuneet, ennen kuin käytät niitä tai kosketat tulostettua pintaa. CD- ja DVD-levyt, jotka on tulostettu niin, että Media Type (Tulostusmateriaali) -asetuksena on CD/DVD Premium Surface (CD/DVD Ensiluokkainen pinta), kuivuvat kauemmin kuin ne, joiden Media Type (Tulostusmateriaali) -asetuksena on CD/DVD. Anna CD/DVD Premium Surface (CD/DVD Ensiluokkainen pinta) -asetuksella tulostettujen CD- ja DVD-levyjen kuivua vuorokauden ajan.
Jos tulostuksen kohdistus on väärä, muuta sitä EPSON Print CD -ohjelmistolla. Katso tarkemmat ohjeet EPSON Print CD -ohjelmiston ohjeesta.
Jos väri tahriintuu, säädä värikylläisyyttä. Katso tarkemmat ohjeet EPSON Print CD -ohjelmiston ohjeesta.
Kun olet lopettanut CD/DVD-levylle tulostamisen, poista CD/DVD-taso ja sulje etukansi.

Perusasetusten määrittäminen

Napsauta File (Tiedosto) -valikossa Print (Tulosta). Print (Tulosta) -valintaikkuna tulee näkyviin.
Varmista, että oikea tulostin on valittuna Printer (Tulostin) -asetuksessa.
Valitse Media Type (Tulostusmateriaali) -asetukseksi CD/DVD tai CD/DVD Premium Surface (CD/DVD Ensiluokkainen pinta).
Valitse Print Confirmation Pattern (Tulostuskuvio) -asetukseksi None (Ei mitään) ja valitse sitten Print (Tulosta).

Lisäasetusten määrittäminen

Voit tehdä tarkempia asetuksia tulostinohjaimen avulla.
Napsauta File (Tiedosto) -valikossa Print (Tulosta). Print (Tulosta) -valintaikkuna tulee näkyviin.
Napsauta Manual Print (Manuaalinen tulostus) -painiketta.
Varmista, että oikea tulostin on valittuna Name (Nimi) -asetukseksi.
Valitse Size (Koko) -asetukseksi A4.
Valitse Source (Lähde) -asetukseksi CD/DVD.
Valitse Orientation (Suunta) -asetukseksi Portrait (Pysty).
Avaa tulostinohjain napsauttamalla Properties (Ominaisuudet).
Valitse Media Type (Tulostusmateriaali) -asetukseksi CD/DVD tai CD/DVD Premium Surface (CD/DVD Ensiluokkainen pinta).
Muokkaa muita asetuksia tarpeen mukaan.
Sulje tulostinohjain napsauttamalla OK.
Tulosta napsauttamalla OK.

CD/DVD-levylle tulostaminen (Mac OS X)

EPSON Print CD -ohjelmistolla voit tulostaa kuvia CD/DVD-levylle. Seuraavassa ohjeessa kerrotaan, miten EPSON Print CD -ohjelmistolla tulostetaan CD/DVD-levylle.
Huomautus:
Jos CD/DVD-taso on poistettu tai sitä ei ole syötetty oikein, kun aloitat CD/DVD-tulostuksen, korjaa tason asetus.
Katso CD/DVD-levyn asettaminen
Jos taso syöttyy ulos tulostimesta, kun aloitat CD/DVD-tulostuksen, tulostin ei ole valmis. Odota, kunnes näet näytöllä viestin, joka pyytää asettamaan tason. Aseta taso sitten uudelleen ja paina paperipainiketta.
Kerralla voidaan tulostaa vain yksi CD- tai DVD-levy. Kun Copies (Kopiot) -asetuksena on 2 tai enemmän, poista jokainen CD- tai DVD-levy tasolta tulostamisen jälkeen ja aseta seuraava CD- tai DVD-levy tasolle. Jatka tulostusta painamalla -painiketta.
Katso CD/DVD-levyn asettaminen
Jos valitsit Print (Tulosta) -valintaikkunan Media Type (Tulostusmateriaali) -asetukseksi CD/DVD Premium Surface (CD/DVD Ensiluokkainen pinta) ja käytät laadukasta CD/DVD-levyä, voit tulostaa laadukkaita CD/DVD-etikettejä.
Varmista, että CD- ja DVD-levyt ovat täysin kuivuneet, ennen kuin käytät niitä tai kosketat tulostettua pintaa. CD- ja DVD-levyt, jotka on tulostettu niin, että Media Type (Tulostusmateriaali) -asetuksena on CD/DVD Premium Surface (CD/DVD Ensiluokkainen pinta), kuivuvat kauemmin kuin ne, joiden Media Type (Tulostusmateriaali) -asetuksena on CD/DVD. Anna CD/DVD Premium Surface (CD/DVD Ensiluokkainen pinta) -asetuksella tulostettujen CD- ja DVD-levyjen kuivua vuorokauden ajan.
Jos tulostuksen kohdistus on väärä, muuta sitä EPSON Print CD -ohjelmistolla.
Katso tarkemmat ohjeet EPSON Print CD -ohjelmiston ohjeesta.
Jos väri tahriintuu, säädä värikylläisyyttä. Katso tarkemmat ohjeet EPSON Print CD -ohjelmiston ohjeesta.
Kun olet lopettanut CD/DVD-levylle tulostamisen, poista CD/DVD-taso ja sulje etukansi.

Perusasetusten määrittäminen

Valitse File (Tiedosto) -valikosta Print (Tulosta). Print (Tulosta) -valintaikkuna tulee näkyviin.
Napsauta Select Printer (Valitse kirjoitin) -painiketta.
Valitse tulostimesi tulostinluettelosta.
Valitse Media Type (Tulostusmateriaali) -asetukseksi CD/DVD tai CD/DVD Premium Surface (CD/DVD Ensiluokkainen pinta).
Varmista, että Test Print Pattern (Testitulostuskuvio) -asetukseksi on valittu None (Ei mitään) ja valitse Print (Tulosta).

Lisäasetusten määrittäminen

Voit tehdä tarkempia asetuksia tulostinohjaimen avulla.
Napsauta File (Tiedosto) -valikossa Print (Tulosta). Print (Tulosta) -valintaikkuna tulee näkyviin.
Napsauta Select Printer (Valitse kirjoitin) -painiketta.
Valitse tulostimesi tulostinluettelosta.
Avaa Page Setup (Sivun asetukset) -valintaikkuna napsauttamalla Manual Print (Manuaalinen tulostus) -painiketta.
Kun seuraava valintaikkuna tulee näkyviin, napsauta OK.
Page Setup (Sivun asetukset) -valintaikkuna tulee näkyviin.
Varmista, että oikea kirjoitin on valittuna Format for (Muotoilu) -asetuksessa.
Valitse Paper Size (Paperikoko) -asetukseksi A4 (CD/DVD).
Valitse Orientation (Suunta) -asetukseksi Portrait (Pysty).
Avaa Print (Tulosta) -valintaikkuna napsauttamalla OK.
Huomautus Mac OS X 10.5:n käyttäjille:
Jos Print (Tulosta) -valintaikkuna ei ole laajennettuna, laajenna valintaikkuna napsauttamalla -painiketta.
Varmista, että oikea tulostin on valittuna Printer (Tulostin) -asetuksessa.
Valitse Print Settings (Tulostusasetukset).
Valitse Media Type (Tulostusmateriaali) -asetukseksi CD/DVD tai CD/DVD Premium Surface (CD/DVD Ensiluokkainen pinta).
Muokkaa muita asetuksia tarpeen mukaan ja napsauta Print (Tulosta).

CD/DVD-levylle tulostaminen kaupallisella ohjelmistolla

Kun tulostat CD/DVD-levylle kaupallisella ohjelmistolla, joka tukee CD/DVD-tulostusta, sinun on määritettävä seuraavat asetukset.
Koko
A4
Orientation (Suunta)
Portrait (Pysty)
Source (Windows) (Lähde (Windows))
CD/DVD
Type (Tyyppi)
CD/DVD tai CD/DVD Premium Surface (CD/DVD Ensiluokkainen pinta)
Tasotyyppi*
Epson-tasotyyppi 2 **
* Määritettävä ohjelmiston mukaan.
** Nimi vaihtelee ohjelmiston mukaan.