Tulostinohjaimen mukautettu käyttö

Voit tallentaa asetukset tai muuttaa niitä haluamallasi tavalla. Voit myös viedä asetukset tiedostoon ja määrittää samat tulostinohjaimen asetukset useaan eri tietokoneeseen.

Tulostinohjaimen asetusten tallentaminen (vain Windows)

Voit tallentaa kaikki tulostinohjaimen asetukset.
Muuta asetuksia Main (Yleiset)- ja Page Layout (Sivun asettelu) -ikkunoissa.
Napsauta Main (Yleiset)- ja Page Layout (Sivun asettelu) -ikkunoissa Save/Del... (Tallenna tai poista...).
Kirjoita tiedostolle nimi Name (Nimi) -ruudussa ja valitse sitten Save (Tallenna).
Voit valita tallentamasi asetukset Select Setting (Valitut asetukset) -luetteloruudusta.

Tulostusmateriaaliasetusten tallentaminen (vain Windows)

Voit tallentaa Tulostusmateriaaliasetukset Main (Yleiset) -ikkunassa.
Muuta Tulostusmateriaaliasetuksia Main (Yleiset) -ikkunassa.
Napsauta Custom Settings... (Mukautetut asetukset...).
Kirjoita tiedostolle nimi Name (Nimi) -ruudussa ja valitse sitten Save (Tallenna).
Voit valita tallentamasi asetukset Media Type (Tulostusmateriaali) -luetteloruudusta.

Muiden kuin Epsonin valmistamien tulostusmateriaalien käyttäminen

Jos käytät muita kuin Epsonin valmistamia tulostusmateriaaleja, määritä oikeat paperiasetukset ennen tulostamista. Tee asetukset tulostinohjaimen Paper Configuration (Paperin määritys) -valintaikkunassa.
Huomautus:
Tarkista paperin ominaisuudet, kuten jäykkyys, musteen kiinnittyminen ja paksuus, ennen kuin määrität mukautettuja paperiasetuksia. Katso paperin ominaisuudet paperin mukana toimitetusta kuvauksesta.

Mukautettujen paperikokojen käyttäminen

Voit tulostaa mukautetun koon paperille myös noudattamalla seuraavia ohjeita.
Mukautetun paperikoon kokorajoitukset ovat seuraavat.
Paperin leveys
50,8–329,0 mm
Paperin korkeus
Windows: 127,0–3276,7 mm
OS X: 127,0–1117,6 mm
* Paperirullan enimmäispituus voi olla suurempi kuin paperin korkeus, jos käytettävä ohjelmisto tukee pitkälle lomakkeelle tulostamista. Todellinen tulostuskoko riippuu kuitenkin käytettävästä ohjelmistosta, tulostimeen asetetusta paperikoosta ja muusta tietokoneeseen määritetystä käyttöympäristöstä.
Huomautus:
Mac OS X -ohjaimen Custom Paper Size (Mukautettu paperikoko) -kohdassa on mahdollista määrittää kirjoittimen tukemaa enimmäiskokoa suurempi paperikoko, mutta tulostus ei tällöin toimi oikein.
Käytettävissä oleva tulostuskoko riippuu käytettävästä sovellusohjelmistosta.

Windows

Avaa tulostinohjaimen ikkuna.
Valitse Main (Yleiset) -ikkunassa User Defined (Käyttäjän määrittämä).
Huomautus:
User Defined (Käyttäjän määrittämä) -asetusta ei voi valita, jos Paper Settings (Paperiasetukset) -kohdassa on valittu Borderless (Reunukseton).
Määritä haluamasi mukautettu paperikoko ja valitse sitten Save (Tallenna).
Kirjoita paperikoon nimi kohtaan Paper Size Name (Paperikoon nimi). Nimen enimmäispituus on 24 merkkiä.
Voit muuttaa kokoa helposti valitsemalla Base Paper Size (Vakiopaperikoko) -kohdassa paperikoon, joka on lähellä haluamaasi mukautettua kokoa.
Jos paperin mittasuhteet ovat samat kuin esimääritetyssä paperikoossa, valitse kuvasuhde kohdasta Fix Aspect Ratio (Kiinteä kuvasuhde) ja valitse Base (Vakio) -kohdassa Landscape (Vaaka) tai Portrait (Pysty). Tässä tapauksessa voit säätää vain joko Paper Width (Paperin leveys) tai Paper Height (Paperin korkeus) -arvoa.
Huomautus:
Jos haluat muuttaa rekisteröimääsi paperikokoa, valitse paperikoko luettelosta ja muuta kokoa.
Jos haluat poistaa tallentamasi paperikokomäärityksen, valitse paperikoko luettelosta ja valitse sitten Delete (Poista).
Voit tallentaa enintään 100 paperikokoa.
Tallenna mukautettu paperikoko valitsemalla OK.
Mukautettu paperikoko on nyt tallennettu Paper Settings (Paperiasetukset) -kohdan Size (Koko) -määritykseen. Voit tulostaa tavalliseen tapaan.

Mac OS X

Avaa Page Setup (Sivun asetukset) -valintaikkuna.
Valitse Paper Size (Paperikoko) -kohdassa Manage Custom Sizes... (Mukautettujen kokojen hallinta...).
Huomautus Mac OS X 10.5:n käyttäjille:
Käytettävästä sovelluksesta riippuen Page Setup (Sivun asetukset) -valintaikkuna ei ehkä ole käytettävissä. Jos valintaikkuna ei ole käytettävissä, voit tehdä tässä osassa kuvatut asetukset Print (Tulosta) -valintaruudussa.
Napsauta + ja kirjoita paperikoon nimi.
Määritä paperin leveys, korkeus ja marginaalit ja valitse sitten OK.
Paperikoon ja tulostusmarginaalin mahdolliset arvot ovat seuraavat.
Page Setup (Sivun asetukset)
Asetus
Rullapaperi:
Määritä ylä- ja alamarginaalin leveydeksi 0 mm. Oikea ja vasen marginaali ovat vapaasti määritettävissä.
Rullapaperi - Reunukseton pitkä lomake
Aseta kaikkien neljän marginaalin leveydeksi 0 mm. Aseta paperin leveydeksi 5 mm alla lueteltuja leveyksiä suurempi.(*)
Rullapaperi - Reunukseton
Aseta kaikkien neljän marginaalin leveydeksi 0 mm. Aseta paperin leveydeksi jokin alla luetelluista arvoista.(*)
Vakio- tai käsinsyöttörulla
Muut kuin yläpuolella olevat asetukset.
* Tuetut reunuksettomat tulostusleveydet: 203,2 mm/210 mm/215,9 mm/297 mm/304,8 mm/329 mm.
** Asetukset "Arkinsyöttölaite - reunukseton", "Manuaalinen - Etu" ja "CD/DVD-syöttölaite" eivät tue mukautettuja paperikokoasetuksia.
Huomautus:
Jos haluat muuttaa tallentamaasi asetusta, valitse paperikoon nimi luettelosta.
Jos haluat kopioida määrittämäsi paperikokoasetuksen, valitse paperikoon nimi luettelosta ja valitse sitten Duplicate (Kopioi).
Jos haluat poistaa tallentamasi paperikokomäärityksen, valitse paperikoon nimi luettelosta ja napsauta sitten -.
Mukautetun paperikoon asettaminen voi käyttöjärjestelmästä riippuen tapahtua muulla tavalla. Katso lisätietoja käyttöjärjestelmäsi käyttöohjeista.
Napsauta OK.
Mukautettu paperikoko on nyt tallennettu Paper Size (Paperikoko) -ponnahdusvalikkoon. Voit tulostaa tavalliseen tapaan.

Valikkojen järjestely (vain Windows)

Voit järjestää Select Setting (Valitut asetukset), Media Type (Tulostusmateriaali) ja Size (Koko) -valikot haluamaasi järjestykseen.
Valitse Utility (Apuohjelma) -välilehdeltä Menu Arrangement (Valikkojen järjestely).
Valitse muokattava kohde.
Järjestä kohteet haluamaasi järjestykseen List (Luettelo) -ruudussa tai luokittele kohteet ryhmiin.
Voit järjestää luettelon kohteet vetämällä ja pudottamalla ne haluamaasi järjestykseen.
Jos haluat lisätä uuden ryhmän, valitse Add Group (Lisää ryhmä).
Jos haluat poistaa ryhmän, valitse Delete Group (Poista ryhmä).
Voit siirtää käyttämättömät kohteet Not Display (Älä näytä) -ryhmään.
Huomautus:
Oletuskohteita ei voi poistaa.
Napsauta Save (Tallenna).

Vieminen ja tuominen (vain Windows)

Voit viedä tallentamasi asetukset tiedostoon tai tuoda asetukset tiedostosta.

Asetusten vieminen

Avaa Saves or Deletes Select Settings (Tallentaa tai poistaa Valitut asetukset) -ikkuna tai Saves or Deletes Custom Media (Tallentaa tai poistaa Mukautetun tulostusmateriaalin) -ikkuna.
Valitse haluamasi asetukset luetteloruudusta ja valitse sitten Export (Vie).
Valitse sijainti, kirjoita tiedostolle nimi ja valitse Save (Tallenna).

Asetusten tuominen

Avaa Saves or Deletes Select Settings (Tallentaa tai poistaa Valitut asetukset) -ikkuna tai Saves or Deletes Custom Media (Tallentaa tai poistaa Mukautetun tulostusmateriaalin) -ikkuna.
Valitse Import (Tuo).
Valitse tiedosto, jonka haluat tuoda, ja valitse sitten Open (Avaa).

Kaikkien asetusten vieminen tai tuominen

Voit viedä kaikki tulostinohjaimen asetukset tiedostoon tai tuoda ne tiedostosta.
Valitse Utility (Apuohjelma) -välilehdeltä Export or Import (Vie tai tuo).
Valitse Export (Vie) tai Import (Tuo).
Vie asetukset kirjoittamalla tiedostolle nimi ja valitsemalla sitten Save (Tallenna). Tuo asetukset valitsemalla tiedosto, jonka haluat tuoda, ja valitsemalla sitten Open (Avaa).