Käsitteitä

2,4 GHz -taajuusalue on langattomille verkoille (WLAN) varattu taajuusalue.
Tukiasema -- laite, jonka kautta langattoman verkon laitteet muodostavat yhteyden verkkoon ja joka välittää verkon liikenteen sen eri laitteille. Tukiasema voi myös toimia langattoman ja kiinteän verkon välisenä siltana.
Ad Hoc -tila -- tiedonsiirtotila, jossa langattoman lähiverkon laitteet voivat siirtää tietoja toistensa kanssa suoraan ilman langattoman verkon tukiasemaa.
AES -- Advanced Encryption Standard, WEP-suojauksen korvaavassa WPA-suojauksessa käytetty salausstandardi. AES-salaus on vahvempi kuin TKIP-salaus.
Määritykset -- ennalta määrätty joukko asetuksia, joiden avulla laite toimii oikein. Laitteen verkkoliitännän määrittäminen valmistelee verkon toimimaan käytössä olevien tietoliikenneprotokollien mukaisesti.
DHCP -- Dynamic Host Configuration Protocol. Protokolla, joka määrittää verkon laitteille dynaamisia IP-osoitteita.
EAP -- Extensible Authentication Protocol, IEEE 802.1x -standardissa käytetty todennusprotokolla.
EtherTalk -- AppleTalk -tietoliikenneprotokollan Ethernet-tiedonsiirtoa koskeva osa.
ftp -- TCP/IP-sovellusprotokolla tiedostojen siirtoa varten.
IEEE 802.1x-- IEEE-standardi, joka määrittää kaapeliverkoissa ja langattomissa verkoissa käytettävät todennusmenetelmät. IEEE 802.11b ja IEEE 802.11g ovat 2,4 GHz -taajuusalueen langattomien verkkojen (WLAN) standardeja.
Infrastruktuuritila -- WLAN-verkon tiedonsiirtotila. Infrastruktuuritilan avulla sekä kaapeliverkkoon että langattomaan verkkoon kytketyt tietokoneet voivat lähettää tulostustöitä tulostuslaitteeseen tukiaseman kautta.
lpd -- TCP/IP-etätulostuksen protokolla.
IPv4 -- Internet-protokollan versio 4. Tämä on tällä hetkellä yleisimmin käytetty Internet-protokollan (IP) muoto. Osoitteet esitetään 32-bittisinä neljän numeron sarjoina, jotka erotellaan toisistaan pisteillä. Numerot ovat väliltä 0 - 255.
IPv6 -- Internet-protokollan versio 6. Tämä kehitettiin korjaamaan IPv4-protokollan osoitteiden ehtyminen. Tämä protokolla lisää käsiteltävien tietokoneiden määrää sekä parantaa tietoturvaominaisuuksia ja muita toimintoja. Osoitteet esitetään 128-bittisinä merkkijonoina, mikä mahdollistaa melkein rajattoman määrän IP-osoitteita.
Avoimen järjestelmän todennus -- langattomien verkkojen tukiasemissa joskus käytettävä todennusprotokolla, jota käytettäessä langattoman verkon solmu lähettää todennuspyynnön tukiasemalle, joka hyväksyy sen ilman erillistä todennusta.
Salalause -- perusavain, jota käyttämällä WPA-PSK (TKIP/AES) -salausavaimet muodostetaan. Salalauseavainta kutsutaan myös esijaetuksi avaimeksi.
Esijaettu avain -- perusavain, jota käyttämällä WPA-PSK (TKIP/AES) -salausavaimet muodostetaan. Esijaettua avainta kutsutaan myös salalauseeksi.
Tulostusjono -- sijainti, johon tulostustyöt tallennetaan tiedostoina, kunnes ne voidaan lähettää verkkoliitännän kautta oikeaan tulostuslaitteeseen.
Protokolla -- säännöt, joita noudattaen tietoja välitetään verkossa. Tietokoneet ja ohjelmistot eivät pysty siirtämään tietoja toistensa kanssa, elleivät ne käytä samaa protokollaa.
Verkkovierailu -- tekniikka, joka mahdollistaa langattoman laitteen siirtymisen yhden tukiaseman alueelta toiselle yhteyden tai palvelun keskeytymättä.
Suojaustyyppi -- mahdollistaa käyttöympäristön mukaisen suojaustason valinnan infrastruktuuritilassa.
SSID-tunnus (tai ESSID-tunnus) -- Service Set Identifier (tai Extended Service Set Identifier), langattoman verkon (WLAN) yksilöivä verkkotunnus. Kaikkien samaan langattomaan verkkoon kytkettyjen laitteiden ja tukiasemien on käytettävä samaa SSID-tunnusta. ESSID-tunnuksia käytetään verkoissa, joissa on useita tukiasemia.
TCP/IP -- Transmission Control Protocol/Internet Protocol, protokollaperhe, jonka avulla verkon solmut siirtävät tietoja toistensa välillä.
TKIP -- Temporal Key Integrity Protocol, WEP-suojauksen korvaavassa WPA-suojauksessa käytetty salausstandardi. TKIP-tekniikka käytettäessä salausavain vaihdetaan tietyn aikajakson välein.
WEP -- Wired Equivalent Privacy, IEEE 802.11b/g -standardissa määritetyissä langattomissa verkoissa (WLAN) käytettävä suojausprotokolla. WEP suojaa verkossa radioteitse lähetettävät tiedot salaamalla ne.
WEP-avain -- jaettua salausavainta käyttävä algoritmi, jonka avulla verkossa lähetettävät tiedot salataan. Verkkoon lähetettävät datapaketit salataan käyttäen jaettua avainta, jota kutsutaan WEP-avaimeksi. Salattujen datapakettien purkaminen edellyttää samaa WEP-avainta, jolla paketit salattiin.
WLAN -- Wireless Local Area Network, langaton lähiverkko.
WPA-PSK (TKIP/AES) -- langattomissa verkoissa käytettävä salausprotokolla. WPA-PSK-salaus on tehokkaampi kuin WEP-salaus. Verkon laitteet ja tukiasemat käyttävät esijaettua avainta. WPA2-PSK-protokolla hyödyntää AES-tekniikkaa, jonka avulla saavutetaan TKIP-tekniikkaa vahvempi salaus.