Suojaus

WEP (Wired Equivalent Privacy) on langattomissa verkoissa käytettävä suojausprotokolla. WLAN-verkon kautta lähetettävät tiedot salataan WEP-avaimen avulla. Sama WEP-avain on määritettävä sekä verkkoliitännälle että tukiasemalle.
Verkkoliitännät tukevat 64- ja 128-bittisiä salausavaimia, jotka voidaan kirjoittaa joko heksadesimaali- tai ASCII-merkeillä.
WPA-PSK (TKIP) ja WPA-PSK (AES) ovat WLAN-verkoissa käytettäviä suojausprotokollia, joilla on tehokkaat salausalgoritmit sekä käyttäjien todennus. Se suojaa verkon kautta lähetettävät tiedot tehokkaasti. Vain valtuutetut käyttäjät voivat käyttää verkkoa. WPA-PSK-protokollaa kutsutaan myös WPA-Personal-protokollaksi.
WPA2-PSK (AES) on salausmenetelmä, joka käyttää AES (Advanced Encryption Standard) -tekniikkaa. AES on WPA-PSK (TKIP) -tekniikan uudempi muoto, jonka salaus on aiempaa suojausmuotoa tehokkaampi. WPA2-PSK-protokollaa kutsutaan myös WPA2-Personal-protokollaksi.
Huomautus:
Langattoman verkon tiedonsiirtonopeus laskee WEP, WPA-PSK (TKIP) tai WPA2-PSK (AES) -suojausmenetelmiä käytettäessä, koska salaus ja salauksen purkaminen vaativat prosessointiaikaa.
SSID on langattoman verkon yksilöivä verkkotunnus. Kaikkien samaan verkkoon kytkettyjen laitteiden ja tukiasemien on käytettävä samaa SSID-tunnusta siirtäessään tietoja langattoman verkon muiden laitteiden kanssa. Jos langattoman verkon tukiasema ja verkkoon liitettävä laite eivät käytä samaa SSID-tunnusta, ne eivät pysty kommunikoimaan toistensa kanssa.