Manuaaliset asetukset

Tässä osassa kuvataan, kuinka tulostimen toiminnot, kuten tulostin, skanneri ja muistikorttipaikat, asetetaan manuaalisesti oman verkkosi toisesta tietokoneesta tai lisätietokoneesta.
Huomautus:
Tulostimen ja skannerin ohjaimet on asennettava etukäteen.

Tulostinportin määritys

EpsonNet Print -toiminnon käyttö (Windows)

Voit paikantaa laitteen, joka sijaitsee samassa verkon segmentissä tai reitittimen takana toisessa segmentissä EpsonNet Print -ohjelman avulla. EpsonNet Print käyttää tulostimen IP-osoitetta automaattisesti, jos palvelimen tai reitittimen DHCP-toiminto muuttaa sitä. EpsonNet Print asennetaan muiden verkkoyhteysohjelmistojen ohella.
Voit lisätä tulostusportin ohjatun tulostusportin lisäämisen avulla noudattamalla seuraavia ohjeita.
Huomautus:
Epson Network Utilities (Epson-verkkotyökalut) on asennettava etukäteen. Aseta ohjelmistolevyke tietokoneesi CD-ROM-/DVD-asemaan, ja valitse ja asenna sitten Epson Network Utilities (Epson-verkkotyökalut).
Jos määrität tulostimelle tulostusportin DHCP-ympäristöön EpsonNet Print -ohjelmalla, voit määrittää IP-osoiteasetukseksi Auto, koska tietokone tunnistaa tulostimen.
Varmista, että tietokone on kytketty TCP/IP-verkkoon ja että verkon asetukset on määritetty oikein.
Verkkoliitännälle on määritettävä toimiva IP-osoite.
EpsonNet Print ei toimi IPv6-ympäristössä.
Windows 7: Napsauta Start (Käynnistä) ja sitten Devices and Printers (Laitteet ja tulostimet). Napsauta Add a printer (Lisää tulostin) ja käynnistä ohjattu Add Printer (Lisää tulostin) -asennus.
Windows Vista: Napsauta Start (Käynnistä)-painiketta, Control Panel (Ohjauspaneeli) ja sitten Printer (Tulostin) Hardware and Sound (Laitteisto ja äänet) -luokasta. Valitse tulostin ja napsauta sitten Add a printer (Lisää tulostin) ja käynnistä Ohjattu tulostimen asennus.
Windows XP: Napsauta Start (Käynnistä) ja sitten Printers and Faxes (Tulostimet ja faksit). Kohdasta Printer Tasks (Tulostintehtävät) napsauta Add a printer (Lisää tulostin) ja käynnistä Add Printer Wizard (Ohjattu tulostimen asennus). Valitse Next (Seuraava).
Windows 7/Vista: Napsauta Add a local printer (Lisää paikallinen tulostin). Valitse Create a new port (Luo uusi portti) -valintapainike ja valitse sitten luettelosta EpsonNet Print Port (EpsonNet-tulostusportti). Valitse Next (Seuraava).
Windows XP: NapsautaPaikallinen tulostin, joka on kytketty tähän tietokoneeseen, poista Tunnista ja asenna Plug and Play -tulostin automaattisesti -valintaruudun valinta, ja napsauta sitten Next (Seuraava). Valitse Create a new port (Luo uusi portti) -valintapainike, ja valitse sitten luettelosta EpsonNet Print Port (EpsonNet-tulostusportti). Valitse Next (Seuraava).
Huomautus:
Jos palomuurin varoitusnäyttö tulee näkyviin, napsauta Unblock (Salli) -painiketta, ja käynnistä laitteiden etsintä napsauttamalla sitten Search Again (Hae uudelleen).
Valitse Printer Model (Tulostimen malli), ja napsauta sitten Next (Seuraava).
Huomautus:
Jos haluttua kohdelaitetta ei ole luettelossa, käynnistä laitteiden etsintä uusilla parametreilla napsauttamalla Search Again (Hae uudelleen) -painiketta.
Voit lajitella jokaisen sarakkeen nousevaan tai laskevaan järjestykseen napsauttamalla sarakkeen otsikkoa. Manual Setting (Manuaalinen asetus) -valinta näkyy kuitenkin aina luettelon alussa lajittelusta huolimatta.
Jos haluat etsiä muissa verkkosegmenteissä olevia laitteita, napsauta N/W Settings (Verkkoasetukset) -painiketta. Valitse Määrätyt verkkosegmentit -valintaruutu, ja kirjoita sitten sen verkkosegmentin verkko-osoite ja aliverkon peite, josta haluat etsiä laitteita. Napsauta sitten Add (Lisää) -painiketta. Voit myös määrittää Time Before Declaring Communication Error (Tietoliikenteen aikakatkaisu) -asetuksen.
Tarkista määritettävän laiteportin tiedot ja valitse Finish (Valmis).

Bonjour-ohjelmiston käyttö (Macintosh-tietokoneet)

Voit lisätä tulostusportin ohjatun tulostusportin lisäämisen avulla noudattamalla seuraavia ohjeita.
Valitse System Preferences (Järjestelmäasetukset) omenavalikosta.
Osoita Print & Fax (Tulostus ja faksaus) -kuvaketta.
Osoita + Tulostimet-luettelosta.
Valitse sen tulostimen nimi, jonka haluat kytkeä.
Kun tulostimesi nimi näkyy nimiruudussa, osoita Add (Lisää)-painiketta.
Varmista, että tulostin on Tulostimet-luettelossa.

Skannerin kytkeminen

Määritä EPSON Scan -yhteys ja tarkista toiminta.
Huomautus:
Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa tulostimissa tai sitä ei ehkä ole otettu käyttöön.
Windows: Napsauta Käynnistä-painiketta (tai Käynnistä), Programs (Ohjelmat) (tai All Programs (Kaikki ohjelmat)), EPSON, EPSON Scan, ja sitten EPSON Scan Settings (EPSON Scan Asetukset).
Macintosh: Kaksoisosoita Macintosh HD, Applications (Sovellukset), Epson Software ja sitten EPSON Scan Settings (EPSON Scan Asetukset).
Huomautus:
Jos skanneri on luettelossa, mutta sitä ei voi valita heti, kun EPSON Scan Settings (EPSON Scan Asetukset) -näyttö tulee esiin, odota haun päättymistä.
Windows 7/Vista: Napsauta Salli User Account Control (Käyttäjätilien valvonta) -valintaikkunassa.
Varmista, että skanneri on valittu, valitse Network (Verkko) ja valitse sitten Add (Lisää).
Kirjoita Scanner Name (Skannerin nimi) ja odota, kunnes hakutoiminto päättyy.
Valitse skannerin IP-osoite, ja napsauta sitten OK.
Huomautus:
Jos osoite ei tule näkyviin, varmista, että yhteys toimii ja napsauta Retry (Yritä uudelleen), tai valitse Enter address (Syötä osoite) ja kirjoita suoraan tulostimen IP-osoite. IP-osoitteen syöttäminen suoraan poistaa IP-osoitteen automaattisen seurantatoiminnon käytöstä.
Valitse skanneri, ja napsauta sitten Test (Testi).
Tarkista, että näytössä on The connection test was successful (Yhteystesti onnistui.) ja skannerin nimi. Napsauta sitten OK.

Verkkokorttipaikan tai USB-tallennuslaitteen määritys

Tässä osassa kerrotaan, kuinka ohjauspaneelin avulla voidaan muuttaa asetuksia, joiden avulla verkon tietokoneet käyttävät tulostimen muistikorttipaikkoja tai USB-tallennuslaitteita.
Huomautus:
Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kaikissa tulostimissa tai sitä ei ehkä ole otettu käyttöön.
Varmista, että tulostin on päällä.
Huomautus:
Älä sammuta tulostinta tai katkaise laitteen virtaa määrittäessäsi asetuksia ohjauspaneelin kautta. Virran katkaiseminen asetusten määrittämisen aikana voi aiheuttaa virhetilanteen.
Verkkoasetusten määrittäminen samanaikaisesti muistikortin käyttämisen kanssa saattaa estää käytön.
Siirry asetustilaan.
Valitse File Sharing Setup (Tiedostonjaon asetukset) (File Sharing (Tiedostonjako) yksinkertaisille näytöille).
Valitse USB tai Wi-Fi/Network (WLAN- verkko) (USB tai Network (Verkko) kosketusnäytöille, Write access from USB (Kirjoitusoikeus USB:n kautta) tai Write access from Wi-Fi/Network (Kirjoitusoikeus WLAN-verkon kautta) yksinkertaisille näytöille).
Huomautus:
Kun tiedostonjakoasetukseksi on valittu Wi-Fi/Network (WLAN- verkko) (Write access from Wi-Fi/Network (Kirjoitusoikeus WLAN-verkon kautta) yksinkertaisille näytöille), USB-kytketyt tietokoneet eivät voi kirjoittaa muistikortille. Kun on valittu USB (Write access from USB (Kirjoitusoikeus USB:n kautta) yksinkertaisille näytöille), verkossa olevat tietokoneet eivät voi kirjoittaa muistikortille.
Kun muistikortti on asetettu tulostimeen, näyttöön saattaa tulla varoitusviesti. Jos viesti tulee esiin, tarkista se ja napsauta sitten OK.

Verkkoaseman määritys (Windows)

Yhdistä tulostimen muistikorttipaikkaan tai USB-tallennuslaitteeseen samalla tavalla kuin verkkoasemaan.
Windows 7/Vista: Napsauta Start (Käynnistä) -painiketta, All Programs (Kaikki ohjelmat), Accessories (Apuohjelmat) ja sitten Run (Suorita).
Windows XP: Napsauta Start (Käynnistä) ja sitten Run (Suorita).
Kirjoita tulostimen verkkonimi Open (Avaa) -kohtaan ja napsauta sitten OK.
Tiedon syöttömuoto: \\(tulostimen verkkonimi)\
Napsauta MEMORYCARD-kuvaketta tai USBSTORAGE-kuvaketta esiin tulevassa ikkunassa hiiren oikealla painikkeella ja napsauta Yhdistä verkkoasemaan.
Huomautus:
MEMORYCARD on laitteen oletusarvoinen jakonimi.
Valitse asemakirjain Asema-luettelosta.
Huomautus:
Jos haluat käyttää verkkoasemaa aina, kun tietokone käynnistetään, valitse Muodosta yhteys uudelleen kirjauduttaessa -valintaruutu.
Napsauta Finish (Valmis).
Yhdistetty verkkoasema tulee näkyviin kohdassa Computer (Tietokone) tai My Computer (Oma tietokone).

Verkkoaseman määritys (Macintosh)

Mac OS X 10.4
Avaa Finder.
Osoita Network (Verkko) kohdassa Sidebar (Sivupaneeli).
Valitse tulostimen nimi ja osoita sitten Connect (Kytke).
Osoita OK sertifiointinäytössä.
MEMORYCARD-kuvake tai USBSTORAGE-kuvake näkyy työpöydällä.
Mac OS X 10.5/10.6
Avaa Finder.
Osoita tulostimen nimeä kohdassa SHARED (Jaettu) kohdassa Sidebar (Sivupaneeli).
Kaksoisosoita MEMORYCARD-kuvaketta tai USBSTORAGE-kuvaketta.
MEMORYCARD-kuvake tai USBSTORAGE-kuvake näkyy työpöydällä.
Voit kytkeä verkkokorttipaikan myös seuraavasti.
Valitse Kytke palvelimeen Siirry-valikosta.
Syötä seuraava kohtaan Server Address (Palvelimen osoite).
cifs://xxxxxxx/MEMORYCARD (tai smb://xxxxxxx/USBSTORAGE)
smb://xxxxxxx/MEMORYCARD (tai smb://xxxxxxx/USBSTORAGE)
(jossa xxxxxxx on tulostimen nimi verkossa)
Osoita Connect (Kytke).
Huomautus:
Jos tarvitaan käyttäjänimi ja salasana, anna tietokoneelle asetettu käyttäjänimi ja salasana.
Mac OS X 10.4: Verkkoaseman kuvake kytketylle muistikortille tulee näkyviin tietokoneen työpöytään.
Mac OS X 10.5/10.6: Tulostimen nimi tulee näkyviin ja MEMORYCARD-kansio tai USBSTORAGE-kansio näytetään JAETTU-osassa sivupaneelissa.
Huomautus:
Mac OS X 10.5/10.6: Paikka, jossa MEMORYCARD tai USBSTORAGE näytetään, vaihtelee Finder-asetusten mukaan. MEMORYCARD tai USBSTORAGE näkyy paikassa, joka on asetettu kohteelle Kytketyt palvelimet kohdassa Finder - Asetukset.