Ad Hoc -tila

Ad Hoc -tilassa tulostin ja tietokone ovat yhteydessä suoraan ilman tukiasemaa. Kytkeydy Ad Hoc -tilassa asettamalla ensin tietokoneen Ad Hoc -asetukset (SSID).

Tietokoneen Ad Hoc -asennus

Huomautus:
Vaikka WLAN-yhteys on olemassa, tulostin ja tietokone eivät ehkä pysty kommunikoimaan kyseisessä ympäristössä. Pystyt kuitenkin tekemään Ad Hoc -yhteyden asetukset. Se on tulostimen ja tietokoneen välinen suora kytkentä. Tämä sallii yhteyden vain yhteen tietokoneeseen. Muut tietokoneet eivät voi luoda WLAN-yhteyttä tulostimeen.
Toimenpiteet tietokoneen Ad Hoc -yhteyden asettamiseksi riippuvat käytössä olevasta käyttöjärjestelmästä, tietokoneesta ja langattomien laitteiden valmistajasta. Saat lisätietoja langattomien laitteiden dokumentaatiosta tai ottamalla yhteyttä valmistajan asiakastukeen. Seuraavassa osassa kuvataan Windows 7-, Vista-, XP- tai Mac OS X -käyttöjärjestelmän standardiasetusten tekeminen.

Windows 7/Vista

Valitse Start (Käynnistä) > Control Panel (Ohjauspaneeli) > Katso verkon tila ja tehtävät.
Napsauta Muuta sovittimen asetuksia (7) tai Hallitse verkkoyhteyksiä (Vista).
Kaksoisnapsauta Langaton verkkoyhteys -kuvaketta.
Windows 7: Napsauta Avaa Verkko- ja jakamiskeskus, ja napsauta sitten Luo uusi yhteys tai verkko.
Windows Vista: Napsauta Yhteyden tai verkon määrittäminen.
Valitse Asenna langaton ad hoc (tietokoneiden välinen) -verkko, ja napsauta sitten Next (Seuraava).
Valitse Next (Seuraava).
Katso tehtävät asetukset seuraavasta taulukosta ja napsauta sitten Next (Seuraava).
a
Verkon nimi (SSID): anna nimi käyttämällä mitä tahansa seuraavista merkeistä.
0123456789
!”#$%&’()*+,-./:;
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
[\]^_`{│}~<=>?@
b
Suojaustyyppi: valitse WEP.
c
Suojausavain: kirjoita sana käyttämällä 5 - 13 merkkiä (esim. epson).
d
(Windows 7/Vista)
Tallenna tämä verkko: merkitse tämä valintaruutu.
Napsauta Close (Sulje).
Kaksoisnapsauta Langaton verkkoyhteys -kuvaketta.
Varmista, että Ad Hoc -yhteys on rekisteröity, ja napsauta sitten asianmukaista kohtaa työpöydällä (7) tai Cancel (Peruuta) (Vista).
Huomautus:
Jos Yhdistä-painike näkyy, kun valitset verkon nimen (SSID), napsauta Yhdistä.

Windows XP

Valitse Start (Käynnistä) > Control Panel (Ohjauspaneeli) > Verkko- ja Internet-yhteydet.
Napsauta Verkkoyhteydet.
Napsauta hiiren oikealla painikkeella Langaton verkkoyhteys, valitse Properties (Ominaisuudet), ja napsauta sitten Langattomat verkot -välilehteä.
Huomautus:
Jos käytät apuohjelmaa, joka kuuluu langattoman laitteen toimitukseen, Langattomat verkot -välilehteä ei ehkä näytetä. Katso lisätietoja langattoman laitteen dokumentaatiosta.
Valitse Anna Windowsin määrittää langattoman verkon asetukset ja napsauta sitten Lisäasetukset.
Valitse Vain tietokoneiden väliset verkot.
Tyhjennä Yhdistä automaattisesti toissijaisiin verkkoihin ja napsauta sitten Close (Sulje).
Valitse Lisää.
Katso tehtävät asetukset seuraavasta taulukosta ja napsauta sitten OK.
a
Verkon nimi (SSID): anna nimi käyttämällä mitä tahansa seuraavista merkeistä.
0123456789
!”#$%&’()*+,-./:;
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
[\]^_`{│}~<=>?@
b
Suojaustyyppi: valitse WEP.
c
Suojausavain: kirjoita sana käyttämällä 5 - 13 merkkiä (esim. epson).
d
(Windows XP)
Saan avaimen automaattisesti: anna suojausavain tyhjentämällä tämä ruutu.
e
(Windows XP SP3)
Muodosta yhteys, vaikka tämä verkko ei ole lähetystilassa: valitse tämä valintaruutu.
Napsauta Yhteys-välilehteä.
Valitse Muodosta yhteys, kun tämä verkko on alueella, ja napsauta sitten OK.
Napsauta hiiren oikealla painikkeella Langaton verkkoyhteys, valitse Ominaisuudet, ja napsauta sitten uudelleen Langattomat verkot -välilehteä.
Tarkista, että kuvakkeella on sininen rengas ja napsauta sitten OK.

Mac OS X

Valitse System Preferences (Järjestelmäasetukset) omenavalikosta.
Osoita Verkko-kuvaketta.
Valitse AirPort ja osoita sitten Kytke AirPort päälle.
Valitse Verkon nimi -luettelosta Luo verkko.
Anna verkon nimi ja valitse sitten Vaadi salasana -valintaruutu.
Anna salasana ja osoita sitten OK.
Osoita Advanced (Lisäasetukset).
Osoita TCP/IP.
Valitse Käyttäen DHCP:tä Määritä IPv4 -luettelosta ja osoita sitten OK.
Osoita Käytä.