Alkuun > Turvallisuus

Tärkeitä turvallisuusohjeita

Lue nämä ohjeet kokonaan ja noudata kaikkia skanneriin merkittyjä ohjeita ja varoituksia.
Tässä asiakirjassa varoitukset, muistutukset ja huomautukset osoitetaan seuraavalla tavalla:
Varoitukset
varoittavat henkilövahinkojen vaarasta.
Muistutukset
varoittavat mahdollisista laitevahingoista.
Huomautukset
sisältävät tärkeitä laitteen käyttöä koskevia tietoja ja hyödyllisiä vihjeitä.
Sijoita skanneri siten, että liitäntäkaapeli ulottuu hyvin tietokoneeseen. Älä sijoita tai säilytä skanneria tai verkkolaitetta ulkotiloissa, likaisten tai pölyisten paikkojen, veden, lämmönlähteiden tai sellaisten paikkojen läheisyydessä, joissa se voi altistua iskuille, tärinälle, korkeille lämpötiloille tai kosteudelle, suoralle auringonvalolle, voimakkaille valonlähteille tai nopeille lämpötilan tai kosteuden vaihteluille. Älä käytä skanneria märin käsin.
Sijoita skanneri ja sen verkkolaite virtalähteen läheisyyteen siten, että verkkolaite on helposti irrotettavissa.
Muistutus:
Varmista, että virtajohto on paikallisten turvallisuussäädösten mukainen.
Virtajohto tulee sijoittaa siten, että se on suojassa kulumiselta, teräviltä kulmilta ja taittumiselta. Älä sijoita esineitä virtajohdon päälle ja siirrä verkkolaite ja virtajohto syrjään kulkureitiltä. Huolehdi siitä, että virtajohdot ovat suorassa kummastakin päästään ja verkkolaitteen kiinnityskohdasta.
Käytä ainoastaan skannerin mukana toimitettavaa verkkolaitetta. Muun verkkolaitteen käyttö saattaa aiheuttaa tulipalon, sähköiskun tai vahingoittumisen vaaran.
Verkkolaite on suunniteltu juuri kyseisen skannerin käyttöä varten. Älä käytä verkkolaitetta muissa sähkölaitteissa, ellei toisin ole mainittu.
Käytä ainoastaan verkkolaitteen etiketissä ilmoitettua virtalähdettä. Kytke laite aina suoraan normaaliin pistorasiaan käyttäen paikallisten turvamääräysten mukaista verkkolaitetta.
Kun liität laitteen tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen kaapelilla, varmista liitinten suunta. Kukin liitin voidaan liittää ainoastaan yhdellä tavalla. Liittimen kytkeminen väärin voi vahingoittaa molempia kaapelilla liitettäviä laitteita.
Vältä käyttämästä sellaisissa virtapiireissä olevia pistorasioita, joihin on jo kytketty kopiokoneita tai jatkuvasti käynnistyviä ja sammuvia laitteita, esimerkiksi ilmastointilaitteita.
Jos skannerin kanssa käytetään jatkojohtoa, varmista, että jatkojohtoon kytkettyjen laitteiden yhteisvirtamäärä ei ylitä johdon ilmoitettua virtamäärää. Varmista myös, ettei kytkettyjen laitteiden yhteisvirtamäärä ylitä virtalähteen virtamäärää.
Älä pura, muuta tai yritä korjata verkkolaitetta, skanneria tai sen lisävarustetta itse muutoin kuin skannerin ohjeissa mainituin tavoin.
Älä työnnä vieraita esineitä laitteen aukkoihin. Seurauksena saattaa olla sähköisku tai oikosulku. Muista sähköturvallisuus.
Jos pistoke vahingoittuu, vaihda virtajohto tai ota yhteyttä pätevään sähköteknikkoon. Jos pistokkeessa on sulakkeita, huolehdi siitä, että vaihdat ne oikean kokoisiin ja virtamäärältään sopiviin sulakkeisiin.
Irrota skanneri ja sen verkkolaite virtalähteestä ja ota yhteys valtuutettuun huoltohenkilöstöön seuraavissa tapauksissa: verkkolaite tai pistoke on vahingoittunut; skanneriin tai verkkolaitteeseen on päässyt nestettä; skanneri tai verkkolaite on pudonnut tai sen kotelo on vaurioitunut; skanneri tai verkkolaite ei toimi normaalisti tai sen toiminta on oleellisesti muuttunut. (Muuta ainoastaan käyttöohjeissa mainittuja säätöjä.)
Irrota skanneri ja sen verkkolaite virtalähteestä ennen puhdistamista. Puhdista laitteet kostealla liinalla. Älä käytä neste- tai aerosolipuhdistajia.
Jos skanneri on pitkän aikaa käyttämättömänä, irrota sen verkkolaite virtalähteestä.

Kopiointirajoitukset

Noudata seuraavia rajoituksia ja varmista, että käytät skanneria vastuullisesti ja laillisesti.
Seuraavien kohteiden kopioiminen on lainvastaista:
setelirahat, kolikot, valtion liikkeelle laskemat arvopaperit, valtion joukkovelkakirjalainat ja kunnalliset arvopaperit
käyttämättömät postimerkit, esileimatut postikortit ja muut viralliset postilaitoksen leimaamat tuotteet
valtion liikkeelle laskemat veromerkit ja laillisesti liikkeelle lasketut arvopaperit
Seuraavien kohteiden kopioinnissa tulee noudattaa varovaisuutta:
yksityisten liikelaitosten liikkeelle laskemat arvopaperit (mm. osaketodistukset, siirrettävät velkakirjat, sekit), kuukausikortit, alennusliput jne.
passit, ajokortit, lääkärintodistukset, ajoluvat, elintarvikekortit, pääsyliput ja niin edelleen.
Huomautus:
Näiden asiakirjojen kopiointi voi olla myös lailla kielletty.
Tekijänoikeuksin suojatun materiaalin asianmukainen käyttö
Skannerien avulla on mahdollista kopioida tekijänoikeuksin suojattua materiaalia lainvastaisesti. Mikäli kyse ei ole lakiasiantuntijan hyväksymästä käyttötarkoituksesta, varmista materiaalin kopiointiin mahdollisesti liittyvät rajoitukset ennen julkaistun materiaalin kopiointia.