Knowledge Base
Kennisbank
FAQ's en technische documenten

Hoe reinig ik de printkoppen van mijn EPSON Stylus-printer?

Doorgaans lost u problemen met de kwaliteit van afdrukken op door de printkoppen goed te reinigen. Neem de volgende instructies door voordat u verdergaat:

U kunt de koppen van de EPSON Stylus-printer op twee manieren reinigen: via het hulpprogramma voor het reinigen van de printkoppen in de driver of door de inktknop vijf seconden ingedrukt te houden. Hieronder worden de verschillende omstandigheden beschreven waaronder u deze methoden moet gebruiken.

Voor Epson Inkjet-printers kunt u drie reinigingsniveaus instellen:
• Level 1 Cleaning - Minor Cleaning (Reinigingsniveau 1 - Licht reinigen)
• Level 2 Cleaning - Moderate Cleaning (Reinigingsniveau 2 - Normaal reinigen)
• Level 3 Cleaning - Heavy Cleaning (Reinigingsniveau 3 - Grondig reinigen)

Wanneer u een reinigingscyclus wilt uitvoeren via het bedieningspaneel van de printer, is alleen een reiniging van het eerste niveau mogelijk. Ook als u de reinigingscyclus meerdere keren via het bedieningspaneel uitvoert, wordt alleen een reiniging van het eerste niveau uitgevoerd. Als u denkt dat de printkoppen grondig moeten worden gereinigd, moet u de onderstaande instructies uitvoeren.

De printerdrivers zijn zo ontworpen dat u de drie verschillende reinigingscycli eenvoudig kunt uitvoeren. Wanneer u de cycli uitvoert vanuit de printerdriver, worden de reinigingen altijd op de volgende wijze uitgevoerd:

• Voer de eerste reinigingscyclus (niveau 1) uit vanuit de driver. U wordt gevraagd een spuitkanaaltjespatroon af te drukken.
• Als het spuitkanaaltjespatroon is voltooid, klikt u op Voltooien of Reinigen. Als het spuitkanaaltjespatroon niet naar behoren is afgedrukt, kunt u het beste op Reinigen drukken.
• Als u op Reinigen klikt, wordt een reinigingscyclus van het tweede niveau uitgevoerd. U wordt opnieuw gevraagd een spuitkanaaltjespatroon af te drukken.
• Als het tweede spuitkanaaltjespatroon is voltooid, klikt u op Voltooien of Reinigen. Als het spuitkanaaltjespatroon nog niet naar behoren is afgedrukt, kunt u weer het beste op Reinigen drukken.
• Als u op Reinigen klikt, wordt een reinigingscyclus van het derde niveau uitgevoerd. U kunt dan voor de derde keer een spuitkanaaltjespatroon afdrukken. De volgende keer dat u een reinigingscyclus uitvoert, wordt weer begonnen met niveau 1.

Klik op de betreffende koppeling voor meer informatie over het gebruik van het hulpprogramma Printkop reinigen in de driver:

Hoe gebruik ik het hulpprogramma voor het reinigen van de printkop in Windows 2000 en XP?

of

Hoe gebruik ik het hulpprogramma voor het reinigen van de printkop in Windows 98 en ME?

Artikel: KB020094 Taal: Nederlands Produkt Reeks: Inkjet

Opslaan als PDF

© EPSON