Knowledge Base
Kennisbank
FAQ's en technische documenten

Hoe gebruik ik het hulpprogramma voor het reinigen van de printkop in Windows 2000 en XP?
Als u een printkop wilt reinigen omdat de afdrukkwaliteit afneemt, klikt u op Start, kiest u Instellingen en selecteert u Printers. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de printer en selecteer Voorkeursinstellingen voor afdrukken. Klik op de tab Hulpprogramma's. Klik op het pictogram voor het reinigen van de printkop om het hulpprogramma te starten. Herhaal de procedure tot de controle van de spuitkanaaltjes een bevredigend resultaat oplevert.

Instructies

Klik op Start, kies Instellingen en selecteer Printers. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de printer en selecteer Voorkeursinstellingen voor afdrukken.

De eigenschappen van de printer worden weergegeven.

Klik op het tabblad Hulpprogramma's. Klik op Printkop reinigen.

Het hulpprogramma wordt gestart. Klik op Start.

Klik op Spuitkanaaltjespatroon afdrukken. Daarmee kunt u controleren of het reinigen succesvol is verlopen.

Klik op Afdrukken.

De printer drukt een spuitkanaaltjespatroon af. Vergelijk de afdruk met het volgende venster. Als het patroon onderbrekingen vertoont of vaag wordt afgedrukt, klikt u op Reinigen. Als de afdruk scherp en volledig is, klikt u op Voltooien.

Herhaal de procedure tot het probleem is opgelost. Als het probleem met reinigen niet kan worden verholpen, raden we u aan een nieuwe set patronen te installeren.

Als het spuitkanaaltjespatroon scherp is, maar de tekst is nog steeds onderbroken, zult u misschien het hulpprogramma Printkop uitlijnen moeten uitvoeren. Klik op de onderstaande koppeling voor instructies over het gebruik van dit hulpprogramma:

Hoe gebruik ik het hulpprogramma voor het uitlijnen van printkoppen in Windows 2000 en XP?

Artikel: KB020002 Taal: Nederlands Produkt Reeks: Inkjet /Multifunctioneel

Opslaan als PDF

© EPSON